Ana SayfaGüncelYerel seçimlere iki hafta kala neler oluyor, kim ne diyor?

Yerel seçimlere iki hafta kala neler oluyor, kim ne diyor?

HABER MERKEZİ – 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere iki hafta kaldı. Bugün Erdoğan ve Bahçeli ‘Cumhur İttifakı’nın ilk ortak mitingini İzmir’de yapıp “beka” dedi. CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu Hürriyet ve CNN Türk’e yaptıkları HDP haberi üzerinden “Ayıptır, yazıktır, günahtır; utanın!” sözleriyle tepki gösterdi. HDP’nin Mardin adayı Türk ise açlık grevleri için çağrıda bulundu. Bugünün öne çıkan gelişmelerini canlı sayfamızdan aktardık.

 


20:00 | Temelli: AKP-MHP bloğuna karşı demokrasi güçlerinin adayı bizim de adayımızdır

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hakkında gerçek dışı haber yapan medyaya tepki gösterdi.

Partisinin İstanbul Arnavutköy’deki halk buluşmasında konuşan Temelli, şunları söyledi:

“Yandaş medya yalan haber yapmış, sonra da diyorlar ki ‘Sezai Temelli düzeltsin’. Biz sizin yalanlarınızı neden düzeltelim. AKP-MHP bloğuna karşı demokrasi güçlerinin adayı bizim de adayımızdır. Oyunuzu ona basın. Herkes anladı mı? CNN, sen de anladın mı?”


17:00 | Bloomberg: Katliam videosu Erdoğan’ın seçim kampanyasında

Bloomberg haber ajansı, Facebook, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarının engelleyip platformlarından kaldırdığı Yeni Zelanda katliam videosunun AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim malzemesi olarak tekrar su yüzüne çıktığını yazdı.

Diken’in aktardığına göre haberde Erdoğan’ın 31 Mart seçimleri öncesinde muhafazakar seçmen tabanını ve dindar seçmenleri harekete geçirmek amacıyla Müslümanların ibadet yerine yapılan saldırının videosundan blurlanmış kesitleri miting meydanındaki büyük ekranlardan izlettiği aktarıldı.

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’yle birlikte İzmir’de düzenlediği bugünkü ortak mitingde de söz konusu videoyu gösterdi.


16:55 | Ahmet Şık: Kars’ın kültürel zenginliği HDP’yi yansıtıyor

Kars’ta partisinin seçim kampanyasına katılan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Kars’ın kültürel zenginliğinin HDP’yi yansıttığını söyleyerek, “Buradaki başarı, Türkiye’deki siyasi kültürün değişiminin yolunu açacağını düşünüyorum” dedi.

“Kars birçok etnik kimliği ve kültürü içinde barındıran bir kent. Bu özellikleri nedeniyle Kars HDP’nin ne olduğunu da gösteren bir yer. O yüzden çok özel yarış var burada.

“İlk kez bölgeyi dolaşıyorum. Tam da bize uygun iki adayla Türkiye’nin ne olduğunu gösteren bir yarışa girdik. İnanıyorum ki Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca bu yarıştan başarıyla çıkacak. Nasıl bir Türkiye istediğimizi, nasıl bir gönüllülük anlayışının iktidarda olduğunu, halk için halkla nasıl bir yönetim olacağının kanıtını burada göreceğiz.

“Buradaki başarının Türkiye’deki siyasi kültürün değişimi anlamında da birçok şeyin yolunu açacağını düşünüyorum. Bunun için hepinizin fedakarlıkla çalıştığını biliyorum. Çünkü HDP’nin tabanının halkımızın partinin çok önünde olduğunu düşünüyorum.”


16:50  | Yıldırım’ın vaadi: Bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası’nda yapacağız

Beyoğlu’nda ihracatçılar ile kahvaltıda bir araya gelen AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası’nda yapacağız” vaadinde bulundu.

“Kültür sanat alanında son yıllarda epey bir yol alındı. Atatürk Kültür Merkezi yapılıyor. Ama İstanbul’un şöyle bir sorunu var; zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası’nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik ve o yüzden de bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası’nda yapacağız.”


16:30 | Erdoğan ve Bahçeli İzmir’deydi: “Beka” deyip, CHP adayını hedef aldılar

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İzmir’de ‘Cumhur İttifakı’nın ilk ortak mitinginde konuştu.

“Buraya çok önem verdiğimiz için ilk ortak mitingi İzmir’de yapıyoruz” diyen Erdoğan, konuşması boyunca CHP’nin adayı Tunç Soyer’i hedef aldı.

“Bu aday CHP’nin adayı değildir. Bu kişi bizatihi Kılıçdaroğlu’nun kendi adayıdır. Her yönüyle örtüşüyor. Yalansa yalan, iftiraysa iftira. Adaylık icazetini Kandil’den almıştır. Bu adayın İzmir’e hizmet etmek gibi derdi yok.”

Bir kez daha “beka” konusunu gündeme getiren Erdoğan, “31 Mart bir beka mücadelesinin adıdır. Bu beka mücadelesini biz kazancağız inşallah” dedi.

Projelerinden de bahseden Erdoğan, “İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek otoyolu projesini bu yıl bitiriyoruz. Akhisar-İzmir arası mevcut yolla 1,5 saat sürerken, otoyolun devreye girmesiyle 50 dakikaya inecek” vaadinden bulundu.

Bahçeli’nin konuşmasında da Erdoğan’ınki gibi “beka” gündemi öne çıktı.

“İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin” diyen MHP lideri, “Hiç kimse beka sorunu yok demesin. Çanakkale’de yendiklerimiz, İzmir’e kadar kovaladıklarımız yeniden karşımızda. Ülkemizin bekasının çok yüksek risklerle karşı karşıya kaldığı bir dönemi yaşıyoruz” dedi.


15:05 | İmamoğlu’ndan Hürriyet ve CNN Türk’e tepki: Ayıptır, yazıktır, günahtır; utanın!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı Mardinliler Vakfı Buluşması’nda, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin katıldığı bir televizyon programındaki sözlerinin, Demirören Medya Grubu’nun yayın organlarında çarpıtılarak verilmesine tepki gösterdi.

“Bu Hürriyet Gazetesi, ‘HDP yönetecek’ diye manşet atmışlar. ‘HDP yönetecek’! Bunu kim demiş? HDP’nin Eş Başkanı söylemiş! Söylememiş adam öyle bir şey ya, söylememiş! Yok böyle bir laf ya! Nereden çıktı yalan haberi manşete taşımak? Hürriyet Gazetesine yakışır mı?”

“‘Sezai Temelli: İstanbul ve Ankara İmamoğlu ile başlayıp HDP yönetecek!’ Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi. Bu yalan haberi yapmaktan dolayı, milletin zihninde, kalbinde, vicdanında mahkum olmak istemiyorsanız bu haberi düzeltin kardeşim. Yoksa bu zihin sizi yargılar. 3-4 kanalda ortak haber yapmalar, vesaireler… Ne ortaklıkları var, ben bilmem! Sizin o iki üç tuşa basarak yazdığınız haberler, vitrine koyduğunuz işler mişler, bizi yolumuzdan vazgeçiremez. ‘Hadi oradan’ deriz. Hadi işinize bakın, hadi oradan! Dalga geçer millet sizinle.”

Temelli ne demişti?

Artı TV canlı yayınına konuk olan Sezai Temelli şunları söylemişti:

“Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz, o da işte bizim gücümüz. Ekrem İmamoğlu seçilirse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çalışırsa zaten siyaseten karşılığı olamayacaktır. O kentin belediye başkanı olamayacaktır. Olsa olsa kayyumu olur.”


12:37 | “AKP’nin kalesi” Konya’da seçim: Cihanbeyli’de HDP, Kulu’da CHP öne çıkıyor

“AKP’nin kalesi” olarak görülen Konya’da 2 ilçe el değiştirebilir.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’in haberine göre kentin Cihanbeyli ilçesinde Saadet Partisi’nin gösterdiği aday AKP’nin oylarını bölüyor. Ayrıca CHP tabanından da buraya oy kayacak. Bu durum ise HDP’yi öne çıkartıyor. AKP’nin oy kaybedecek olması ise ilçede HDP’nin eşbaşkan adayları Mehmet Yalçın ve Serap Kaya’yı öne çıkartıyor.

Habere göre HDP’nin aday çıkarmadığı Kulu’da da CHP’den aday olan Galip Polat’ın kazanma şansı yüksek.


10:57 | Erdoğan HDP’lileri ‘takipte’: Bedelini ödeyecekler

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HDP’yi hedef aldığı konuşmasında bir kez daha “Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Irak’ın kuzeyinde var, çok seviyorsan defol Kuzey Irak’a git” dedi.

Samsun’da konuşan Erdoğan, HDP’yi ‘savaş çığırtkanlığı yapmak’la suçlarken, “Ülkede savaş çığırtkanlığı yapanların yeri tamamen malum, bellidir. Bedelini ödeyecekler. Bunların takibini biz kesinlikle adım adım yaparız” diye konuştu.

HDP üzerinden Millet İttifakını’da hedef alan Erdoğan, CHP, İYİ Parti ve Saadet’in adını anarak, “Dörtlü bir çete. Gerçekten başımızı iki elimizin arasına alıp iyi düşünmek durumundayız” dedi.


10:30 | Iğdır’da DBP ve HDP’lilerin evlerine baskın

Yerel seçimlere sayılı günler kala Iğdır’ın Tuzluca ve Aralık ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda HDP ve DBP’li gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında DBP Iğdır İl Eşbaşkanı Şemam Kalkan da var. Gözaltına alınan partililerin Iğdır İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü öğrenildi.


08:15 | Türk: Biz ayrımcı değil birleştirici bir unsuruz

Siirt’te sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle düzenlenen buluşmada konuşan HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, ayrıştıran bir siyasete karşı olduklarını belirtti.

“Demokratik cumhuriyete birlik içinde yaşayabileceğimizi her zaman ifade ediyoruz” diyen Türk, şöyle devam etti:

“Bizde Arap ile Kürt arasında bir fark yok. Süryani ile Türk arasında bir fark yok. Onun da bir dili var. Herkesin kendini özgürce ifade etmesi lazım.

“Bizim mücadelemiz sadece Kürtler mücadelesi değil. Mücadelemiz ezilen, inkâr edilen ve bir türlü görülmek istenmeyen halkların mozaiğidir. Eşit ve adil bir yaşamı inşa etme mücadelesidir. Biz siyasetimizi bunun üzerinden yapıyoruz. Biz ayrımcı değil birleştirici bir unsuruz.”

Previous post
Türkiye Ermenileri Patriği Mutafyan son yolculuğuna uğurlandı
Next post
Açlık grevindeki tutuklu yaşamına son verdi