Ana SayfaToplumsal Cinsiyet2018 Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan altı kişiye açılan davanın ilk duruşması yarın

2018 Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan altı kişiye açılan davanın ilk duruşması yarın

HABER MERKEZİ – 2018 Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan altı kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması 18 Nisan’da görülecek.

1 Temmuz 2018’de LGBTİ’ler tarafından düzenlenmek istenen Onur Yürüyüşü’ne ve basın açıklamasına müdahale eden polis 11 kişi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan 11 kişiden altısı hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet” ve “Polise Mukavemet”ten dava açıldı.

Altı kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşması 18 Nisan Perşembe günü, saat 14:45’te İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek.

Duruşma öncesi açıklama yapan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, davaya katılım çağrısında bulundu.

“Bizler, LGBTİ+’lar ve LGBTİ+fobi karşıtları olarak polis müdahalesi ve valilik yasağı olmayan yıllarda barış ve güven içinde gerçekleşen yürüyüşlerimizi geri istiyoruz! Biliyoruz ki, yürüyüş günü toplum huzurunu ve güvenliği tehdit eden yürümek isteyenler değil, bizlere saldıran kolluk kuvvetleridir. Yasaklanması gereken Onur Yürüyüşü değil, şiddet olmalıdır. Yargılanması gereken kimliklerini haykırmak ve yaşamlarını savunmak için yürümek, dans etmek, öpüşmek isteyen LGBTİ+’lar değil; hukuksuz bir biçimde bizlere şiddet uygulayanlar ve kamusal alanda bizlere karşı nefret söylemi üretenler olmalıdır.

“Onur Yürüyüşü’ne katılmak suç değildir! Onur Yürüyüşü’ne katılanların gözaltına alınması ve yargılanması hukuksuzdur. Tüm LGBTİ+’ları ve LGBTİ+fobi karşıtlarını yargılananlara destek olmak ve yürüyüşümüzden vazgeçmeyeceğimizi göstermek için, 18 Nisan günü Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyoruz.”




Önceki Haber
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'nden YSK Başkanı’na "KHK'li seçilmişler" mektubu
Sonraki Haber
Tokat'taki Ballıca Mağarası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde