Ana SayfaGüncel43 gündür eylemde: HDP Milletvekili Dersim Dağ’a ‘açlık grevi’ fezlekesi

43 gündür eylemde: HDP Milletvekili Dersim Dağ’a ‘açlık grevi’ fezlekesi

HABER MERKEZİ – 43 gündür açlık grevinde olan HDP milletvekillerinden Dersim Dağ’ın katıldığı açlık grevi eylemleri “örgüt propagandası” sayılarak, HDP’li vekilin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın, milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç ile partilerinin Diyarbakır İl Örgütü binasında 3 Mart’ta başlattığı eylem devam ediyor.

43 gündür açlık grevinde olan Dağ hakkında, 2018 yılının 17 Kasım ve 3 Aralık tarihlerinde katıldığı açlık grevi eylemleri “örgüt propagandası yapmak” suçu sayılarak, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.

Mezopotamya Ajansı’dan Özgür Paksoy’un haberine göre Dağ hakkındaki fezleke, 43 isim hakkında Meclis’e gönderilen 83 fezlekeden biri.

Açlık grevindeki Dağ hakkında 5 fezleke bulunuyor. Bunlardan ikisi Dağ’ın, 158 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’le dayanışma amacıyla yapılan eylemlere katılması ve sosyal medya paylaşımlarından oluşuyor.

Dağ, fezlekeye konu olan sosyal medya paylaşımlarında, Güven’in talebinin meşruluğuna dikkat çekmişti.

Dağ’ın söz konusu paylaşımları “örgüt propagandası” sayılıyor.

Dağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı fezleke, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis Başkanlığı’na gönderildi.


Leyla Halid: Türkiye ve Filistin’de açlık grevi eylemlerinin etrafında kenetlenmek gerek

Leyla Güven’in kızı: Sessizlik beni korkutuyor