Ana SayfaGüncel8. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı

8. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı

HABER MERKEZİ – Bursa’da bugün başlayan ve 19 Nisan’a kadar sürecek festivalde 18 yaş altındaki yönetmenlerin filmleri gösterilecek. Festival bu yıl Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşme’nin bir maddesi olan “Kimliğin Korunması”na dikkat çekecek.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, bugün Bursa’da başladı.

19 Nisan’a kadar sürecek olan festival, çocuk hakları temalı filmleri izleyicilerle buluşturmayı ve çocuk haklarına yönelik film üretimini desteklemeyi amaçlıyor.

Festivalde her yıl Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin bir maddesi ele alınıyor. Bu yıl ise devletlerin bir ad, vatandaşlık ve aile bağlarına sahip olma hakkına saygı gösterme gerekliliğinin vurgulandığı 8. maddesi olan “Kimliğin Korunması”na dikkat çekilecek.

Festivalde, 18 yaş altındaki yönetmenlerin 13 kısa filmi Çocuk Yönetmenler Bölümü’nde gösterilecek. Ayrıca, Portekiz’den ANILUPA atölyelerine katılan çocukların çektiği 5 kısa animasyon filmden oluşan bir seçki de izleyicilerle buluşacak.

Festivalin Yetişkinlerin Gözünden Çocuk Hakları Bölümü’nde ise 19 ülkeden, 18 yaş üstündeki yönetmenlerin yaptığı çocuk hakları konulu 37 film gösterilecek.

Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra, söyleşiler, sergiler, paneller; animasyon, sinema, fotoğraf, senaryo ve çocuk hakları gibi atölyeler de gerçekleştirilecek

Festival boyunca Bursa’daki pek çok okuldan 4 bine yakın öğrencinin festivale katılıp filmleri ve etkinlikleri takip etmesi sağlanırken, festivalin organizasyon ekibinde de yetişkinler kadar gönüllü çocuklar da yer alacak.

Festival mekanları

Matuku Film ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen festival; Merinos AKKM Orhangazi Salonu, Podyum Sanat Mahal, Konak Kültürevi, Karaman Dernekler Yerleşkesi ve Uludağ Üniversitesi Mediko Kırmızı Salon’da gerçekleşecek.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.