Ana SayfaGüncelAlbayrak’ın intibası: Trump S-400 ile alakalı süreçleri makul bir şekilde dinledi

Albayrak’ın intibası: Trump S-400 ile alakalı süreçleri makul bir şekilde dinledi

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Oval Ofis’te ABD Başkanı Trump’la görüştü. Albayrak iki ülke arasında sıkıntıya neden olan S-400 füzeleri konusunda Trump’ın ‘makul bakış açısı gösterdiği izlenimi’ edindiğini aktardı. ABD, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alması durumunda yaptırımların geleceği konusunda birçok kez uyarıda bulunmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD’de Başkan Donald Trump’la program dışı bir görüşme yaptı.

Bir süredir Washington’da bulunan Albayrak, Beyaz Saray’da ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin ile bir araya gelmişti.

Albayrak son olarak Beyaz Saray temasları çerçevesinde Trump’la Oval Ofis’te bir araya geldi.

Görüşmede Trump’ın başdanışmanı ve damadı Jared Kushner de bulundu.

Albayrak görüşmeyi “Mesajlarımızı ilettik, kendilerinden gayet pozitif bir geri dönüş aldık, gerekli mesajları da Türkiye’ye dönünce sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz” diye anlattı.

Albayrak iki ülke arasında sıkıntıya neden olan S-400 füzeleri konusunda Trump’ın ‘makul bakış açısı gösterdiği izlenimini’ de aktardı.

“Benim edindiğim intiba, gayet yapıcı ve olumlu. S-400 konusunda ihtiyaçlara dair aktarılanlarla ilgili gayet makul bir bakış açısı sergiledi. Bu konu özelinde bıraktığı intiba, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri işbirliğinin o kadar kolay dama atılacak bir süreç olmadığı yönünde. Görüşmeye dair şunu söyleyebilirim ki, S-400 ve diğer konularda olumlu geçti.”

Albayrak, AKP lideri  ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Trump’ın yakın zamanda görüşebileceği bilgisini de verdi.

ABD yaptırımla uyarıyor

Albayrak’ın ‘intibası’ olumlu olsa da ABD’den gelen açıklamalarda Türkiye’nin S-400 alması durumunda yaptırımların geleceği birçok kez vurgulandı.

Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı John Sitilides, “Trump, Türkiye’yi ekonomik olarak cezalandıracağı konusunda çok kesin konuştu. Türkiye bunu kaldıracak durumda değil” uyarısında bulunmuştu.

Previous post
Muş'ta Urartu ve Roma dönemine ait eserler bulundu
Next post
LGS başvuruları uzatıldı