Ana SayfaDünyaAlmanya’da yasa tasarısı onaylandı: Mültecilerin sınır dışı edilmesi hızlandırılıyor

Almanya’da yasa tasarısı onaylandı: Mültecilerin sınır dışı edilmesi hızlandırılıyor

HABER MERKEZİ – Almanya hükümeti, sığınma başvurusu reddedilen mültecilerin ülkeden daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilebilmesine olanak sağlayan tartışmalı yasa tasarısını onayladı.

Almanya, sığınma başvurusu reddedilen mültecilerin sınır dışı edilmesini hızlandırma hazırlığında.

Almanya’da hükümet, sığınma başvuruları reddedilen mültecilerin daha hızlı sınır dışı edilebilmesine olanak tanıyan yasa tasarısı paketini onayladı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre üç farklı tasarının onaylandığı pakette, sınır dışı edilecek mültecilerin, Almanya’yı terk edene kadar gözaltı süresinin uzatılmasını öngörülüyor.

Bunun yanı sıra, sınırdışı etme sürecindeki gözaltı merkezlerinin kısıtlı olması sebebiyle, sınır dışı edileceklerin cezaevlerinde tutulmasını da olanaklı hale getiriliyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarıdaki bu madde, insani yardım kuruluşlarının oldukça sert tepkisine neden olmuştu.

Tasarıya göre, kimliğini saklayan sığınmacılar için “kimliği net olmayan kişilere kalma izni” adı altında yeni bir statü oluşturuldu.

Pasaport almak için gereken işlemleri yapmayanlar ise çalışmaktan men ya da oturma izninin reddi gibi yaptırımlarla karşılaşabilecek.

Diğer yandan Almanya’da kalmasına izin verilen mültecilerin, Almanya’da dokuz ay geçirdikten sonra Federal İstihdam Dairesi’ne kaydolarak iş aramaya başladıkları takdirde, uyum ve dil kurslarına katılmalarına olanak sağlanması öngörülüyor.

Previous post
İmamoğlu: Hayalim gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak
Next post
Bir yıl geçti, tablo aynı: Türkiye basın özgürlüğünde 157’nci sırada