Ana SayfaEkolojiAnkara’da yedi köpeğin daha cesedi bulundu

Ankara’da yedi köpeğin daha cesedi bulundu

HABER MERKEZİ – Ankara’nın Batıkent ve Çubuk ilçelerinde sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürülmesinin ardından bir katliam haberi de kentin Çankaya ilçesinden geldi.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Beytepe mahallesindeki boş bir arazide birçok köpek yaşamını yitirmiş halde bulundu.

Çevredekiler belediye yetkililerine ve polise haber verdi.

Olay yerine gelen Çankaya Belediyesi ekipleri, bölgede yedi köpeğin cesedini buldu.

İki köpek ise tedavi için veteriner kliniğine götürüldü.

Köpeklerin yanında ise zehirli olduğu iddia edilen sosisler bulundu. Sosislerden alınan numuneler, zehirli olup olmadıklarının saptanması için laboratuvar incelemesine gönderildi.

DHA’ya konuşan Patileri Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Çiğdem Mavili, köpekleri en son dün akşam beslediğini belirterek, “Bugün geldikten sonra etraftaki zehirli sosisleri ve sucukları topladık. Artık bu yasanın çıkmasını bekliyoruz çünkü biz hayvanları koruyamıyoruz, devlet de koruyamıyor. Yasa olmadığı sürece bu katiller ellerini kollarını sallaya sallaya hayvanlarımızı öldürüyorlar ve burada ‘Kamera yok’ diyorlar. Kamera olsa ne olur yasa olmadıktan sonra? Artık yasa çıksın, ne olur. Gerçekten halimiz kalmadı bizim” dedi.

Ankara Batıkent’te bulunan Turgut Özal mahallesinde yaşayan sokak köpekleri zehirlenmiş ve 16 köpek yaşamını yitirmişti.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kentin Çubuk ilçesinde de boş arazide onlarca köpeğin cansız bedenine ulaşılmıştı.




Önceki Haber
Polisin yaraladığı HDP'li vekillerden biri taburcu edildi, biri hala hastanede
Sonraki Haber
HDP’nin “KHK’li seçilmişler” itirazına YSK’den ret: Altı belediye AKP'ye geçti