Ana SayfaEkolojiAnkara’da yine köpek katliamı

Ankara’da yine köpek katliamı

HABER MERKEZİ – Ankara Batıkent’te sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürülmesinin ardından bir katliam haberi de kentin Çubuk ilçesinden geldi.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) tarafından yayınlanan açıklamada, Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yakınındaki boş arsada çöp torbalarına konulmuş halde onlarca köpeğin cansız bedenine ulaşıldığı duyuruldu.

Boş araziye atılan çöp torbaları içerisindeki köpekler ile ilgili ihbarı alan derneğin, olayı duyurmasının ardından sosyal medyada tepkiler oluştu.

Ankara’da bulunan hayvan hakları savunucuları ve derneklerin haberi alır almaz olay yerine hareket ettiğini ifade eden HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, “Ölüm sebeplerinin ne olduğunu, bu cesetlerin buraya kim tarafından atıldığını bilmiyoruz ama korkarız ki bu da yeni bir katliam” dedi.

Paçalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin her yerinden her gün yeni katliam haberleri alıyoruz. İnsanlık yavaş yavaş çürüyor. Yetkililer yasa çıkartmak için halen daha ne bekliyor. Bu katliamlar ne zaman bitecek, devlet ne zaman müdahale edecek? Bu katliamlara dur demenin tek yolu yasadır. Yasa istiyoruz. Ankara’dan gelen bu vahşet görüntüleri ile ilgili ekipler ve hayvansever arkadaşlarımız şu an olay yerine gidiyor. Gelişmeleri kamuoyu ile de paylaşacağız.”

Ankara’da 16 köpek zehirlenerek öldürülmüştü

Ankara Batıkent’te bulunan Turgut Özal mahallesinde yaşayan sokak köpekleri zehirlenmiş ve 16 köpek yaşamını yitirmişti.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ankara Batıkent’te sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürülmesinin ardından bir katliam haberi de Kütahya’dan gelmişti. Tavşanlı ilçesine bağlı Akçaşehir köyünde 10 köpeğin, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlenerek öldürüldüğü bildirilmişti.




Önceki Haber
ODTÜ’de bahar şenliği rektörlük tarafından iptal edildi
Sonraki Haber
Bursa'da yolcu otobüsü kamyona çarptı, iki kişi yaşamını yitirdi