Ana SayfaGüncel“BAE casusu” oldukları öne sürülen iki kişi İstanbul’da tutuklandı

“BAE casusu” oldukları öne sürülen iki kişi İstanbul’da tutuklandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da beş günü önce gözaltına alınan ve “Birleşik Arap Emirlikleri casusu” oldukları öne sürülen iki kişi tutuklandı.

“Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) casusu” oldukları iddia edilen iki kişinin, 15 Nisan Pazartesi günü İstanbul’da gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin “siyasi ve askeri casusluk” ile “uluslararası casusluk” suçlarından tutuklanmalarını istedi.

İki şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre şüphelilerin Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilişkilerinin olup olmadığı araştırılıyor.

Reuters haber ajansı, Türkiye’den üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, şüphelilerin “Türkiye’deki Arap vatandaşları hakkında casusluk yaptıklarını itiraf ettiklerini” duyurdu.

“Bireylerin Türk topraklarındaki gizli faaliyetlerine dair kapsamlı kanıtlarımız var. Şüpheliler ayrıca BAE istihbarat servisinde görev aldıklarını itiraf etti.”

Ajansa konuşan yetkili, şüphelilerden birinin gazeteci Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinden birkaç gün sonra Türkiye’ye geldiğini, diğer şüphelinin de arkadaşına yardım etmek için daha sonra Türkiye’ye geldiğini söyledi.

Reuters, BAE Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin olayla ilgili yorum yapmadığını da aktardı.




Önceki Haber
Erdoğan seçim yenilgisinden ders almalı - Selahattin Demirtaş
Sonraki Haber
Sınırda çatışma: Dört asker yaşamını yitirdi