Ana SayfaGüncelBahçeli’den yerel seçimler için ‘başkanlık sistemi’ önerisi

Bahçeli’den yerel seçimler için ‘başkanlık sistemi’ önerisi

HABER MERKEZİ – Yeni bir ‘yerel seçim sistemi’ öneren MHP lideri Bahçeli, “Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni bir yerel seçim sistemi önerdi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Bahçeli, “Sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin” dedi.

“İlçelerde başarı kazanıp büyükşehirde kaybetmek gerçekten normal ve kabul edilir şey olmayacaktır” diyen Bahçeli’nin açıklamasının ilgili bölümü şöyle:

“Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi olsun olmasına, ama ilçelerdeki irade büyükşehire istikamet çizmiyorsa, etki etmiyorsa buna ne diyeceğiz, nasıl yorumlayacağız? Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin. Hiç olmazsa büyükşehir ölçeğinde hem bir tutarlılık, hem bir ahenk, hem de bir denge sağlanmış olur. Tıpkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde olduğu gibi.”

Kesin olmayan sonuçlara göre MHP, 31 Mart yerel seçimlerinde 1’i büyükşehir olmak üzere 11 ilde belediye başkanlığı yarışını önde tamamladı.