Ana SayfaDünyaBangladeş’te kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan erkeği şikayet eden kadın öldürüldü

Bangladeş’te kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan erkeği şikayet eden kadın öldürüldü

HABER MERKEZİ – Bangladeş’te kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan medrese müdürünü şikayet eden Nusret Cihan Rafi, 27 Mart günü medresenin içinde yakılarak öldürüldü.

Bangladeş’teki bir medresenin müdürü, 19 yaşındaki Nusret Cihan Rafi isimli kadın öğrenciyi cinsel saldırıya maruz bıraktı.

Saldırıyı ailesine anlatan Nusret, polise giderek şikayette bulundu. Polis, Nusret’in yaşananları anlattığı sırada videoya kaydetti.

Nusret’in yüzünü elleriyle gizlemeye çalıştığı, ifadesini alan polisin ise şikayeti “Büyütecek bir şey yok” diye küçümsediği ve onun kimliğini gizlemek yerine ellerini yüzünden çekmesini istediği görüntüler yerel medyaya sızdırıldı.

Saldırgan tutuklandı ama müdürün serbest bırakılmasını isteyen bir grup, medresenin iki erkek öğrencisinin örgütlemesi, bazı yerel siyasetçilerin de katılımıyla eylem yaptı.

Ailesinin güvenliğinden endişe etmeye başladığı Nusret, sınavlar için okula döndüğünde ateşe verildi.

‘Şikayetini geri al’ tehdidi ve saldırı

Okulun içinde ağır yaralı halde bulunan Nusret’in hastanedeki anlatımlarına göre bir kız arkadaşı kendisini “bir arkadaşının dayak yediğini” söyleyerek çatıya çağırdı. Ancak yukarı çıktığında, burka giymiş dört-beş kişi ile karşılaştı ve bu kişiler Nusret’e müdür hakkındaki şikayetini geri çekmesini istedi.

Nusret, şikayeti geri çekmeyi reddedince bedenini ateşe verdiklerini söyledi.

Saldırganlar olay yerinden kaçtıktan sonra Nusret, ambulanstayken erkek kardeşinin cep telefonundan “Öğretmen bana dokundu. Bu suçla son nefesime kadar savaşacağım” kaydı bıraktı.

Vücudunun yüzde 80’i yanmış olan Nusret, hastanede tedavi altına alındıktan 5 gün sonra yaşamını yitirdi.

Emniyette iç soruşturma başlatan polis, Nusret’in öldürülmesinin ardından aralarında iki erkek öğrencinin de yer aldığı 15 kişiyi tutukladı.