Ana SayfaÇalışma YaşamıBatman’da Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerden iş bırakma eylemi

Batman’da Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerden iş bırakma eylemi

HABER MERKEZİ – Tüpraş’ta, toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde sonuç alınamaması üzerine Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, iş bırakma eylemi yaptı.

Batman’da Petrol-İş Sendikası ile Tüpraş arasında 1 Ocak’tan bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinden sonuç çıkmadı.

23 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesinin işveren tarafından kabul edilmemesini protesto eden Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, bugün iş bırakma eylemine gitti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Tüpraş Rafinerisi’nde bir araya gelen sendika temsilcileri ve işçiler, “Tüpraş enerjimiz, toplu sözleşme geleceğimiz” yazılı pankart açarak, “Direne direne kazanacağız”, “İşveren şaşırma sabrımızı taşırma”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Vur vur inlesin işveren dinlesin” sloganları atarak yürüyüş yaptı.

Eylemde konuşan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Kırıkkale, Kocaeli ve Aliağa rafinerileri ile aynı anda eylem yaptıklarını belirterek, “4 şubenin birlikte hareket etmesi bizleri daha güçlü kılıyor” dedi ve ekledi:

“Kazanılmış haklarımızdan taviz vermemiz söz konusu değil.”

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuç vermediği için durum arabuluculukla çözülmeye çalışılacak. Önümüzdeki günlerde arabulucunun işveren ve sendikayı bir araya getirerek görüştürmesi bekleniyor.




Önceki Haber
Ankara'daki Topçu Füze Okulu'nda tatbikat sırasında bir asker yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
4 başlıkta Merkez Bankası’nın kararı: ‘Dümen kilitlendi, kriz derinleşiyor’