Ana SayfaGüncelBergman, De Sica ve Wenders’in filmleri Sinematek’te

Bergman, De Sica ve Wenders’in filmleri Sinematek’te

HABER MERKEZİ – Sinematek tarafından düzenlenen ve yönetmenler Bergman, De Sica, Wenders’ın filmlerinin yer aldığı seçki, 18 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi, izleyicilere üç ünlü yönetmenin filmlerinden oluşan bir seçki sunuyor.

Ingmar Bergman, Wim Wenders ve Vittorio De Sica’nın bazı filmlerinin gösteriminin yapılacağı program 18 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

21 filmden oluşan seçki Salı, Perşembe ve Pazar günleri Kadıköy Sineması’nda seyirciyle buluşacak. Her filmin tek gösterimi yapılacak ve filmler orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

Bergman seçkisi 18 Nisan’dan itibaren gösterimde

Bergman üzerine çekilmiş etkileyici bir belgesel olan Bergman’ın Davetsiz Misafirleri ile açılacak program, Yaban Çilekleri, Persona, Yedinci Mühür, Monika’yla Bir Yaz, Güz Sonatı ile devam edecek ve yönetmenin otobiyografik sayılabilecek filmi Fanny ve Alexander ile son bulacak.

De Sica seçkisi 23 Nisan’dan itibaren gösterimde

Vittorio De Sica seçkisinde Bisiklet Hırsızları, Kaldırım Çocukları, Yuvasızlar, Umberto D. gibi Yeni Gerçekçilik akımının önemli örneklerinin yanı sıra İtalyan Usulü Evlilik, Milano Mucizesi ile Kızım ve Ben filmleri de yer alıyor.

Wenders seçkisi 30 Nisan’dan itibaren gösterimde

Yeni Alman Sineması’nın kurucularından ve çağdaş Alman sinemasının en önemli figürlerinden olan Wim Wenders’in ise Penaltı Anındaki Endişesi, Yol Üçlemesi’nin tamamı Alice Kentlerde, Yanlış Hareket ve Zamanın Akışında, Amerikalı Arkadaş, Berlin Üzerinde Gökyüzü ve Paris Texas yapıtları izleyici ile buluşacak.


Programa ilişkin ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Bırakın seçimi Filistinli tutsaklar açlık grevinde - İbrahim Aslan
Sonraki Haber
ABD'de gökdelenler yılda yaklaşık 600 milyon kuşun ölümüne sebep oluyor