Ana SayfaGüncelBingöl ve Adana’da HDP binası ve evlere baskın: 15 gözaltı

Bingöl ve Adana’da HDP binası ve evlere baskın: 15 gözaltı

HABER MERKEZİ – Adana ve Bingöl’de HDP il binası dahil çok sayıda adrese düzenlenen baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı.

Adana’da yapılan ev baskınlarında aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerinin de bulunduğu altı kişi gözaltına alındı.

Maraş’ın Pazarcık ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, önce Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube’ye ardından da soruşturmanın yürütüldüğü Pazarcık’a götürüldü.

Bingöl’de HDP il binasına baskın

Bingöl’de de HDP il binasına bu sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi.

HDP İl Saymanı Yaşar Yurtsever parti binasına çağıran polis, binada arama yaptı.

Partinin pek çok evrağına el koyan polis aramanın ardından binadan ayrıldı.

Ayrıca kent merkezi ve Solhan ilçesinde de birçok eve baskın düzenleyen polis, HDP Gençlik Meclisi üyesi dokuz kişiyi gözaltına aldı.

HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Zeynel Barlas’ın evine de baskın yapıldığı, ancak evde bulunmadığı için gözaltına alınmadığı kaydedildi.

Kentte ev baskınlarının devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

Baskınların gerekçesi hakkında bilgi alınmazken, gözaltına alınanların Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Parti binalarına yapılan baskına ilişkin konuşan HDP İl Eş Başkanı Veysel Kaya, arama kararının parti çalışmalarından duyulan rahatsızlığın neden olduğunu söyledi.

“Demokrasi ve çok seslilik sarayı rahatsız etti, AKP erimeye başladı. Bunun için HDP’nin 31 Mart seçimlerindeki başarılı tutumuna karşı intikam alınmak isteniliyor.”


Bu haber Mezopotamya Ajansı’ndan derlenmiştir.