Ana SayfaDünyaBritanya’da futbolculardan ırkçılığa karşı boykot: ‘Yeter’

Britanya’da futbolculardan ırkçılığa karşı boykot: ‘Yeter’

HABER MERKEZİ – Britanya’da futbolcular ırkçılığa karşı 24 saatlik sosyal medya boykotu yapıyor.

İngiltere ve Galler’deki profesyonel futbolcular, sosyal medya ağlarının ve futbol yorumcularının ırkçılığa karşı mücadelesini yetersiz buldukları gerekçesiyle bugün 24 saatlik sosyal medya boykotu gerçekleştiriyor.

Boykotu örgütleyen Profesyonel Futbolcular Birliği, futbolcuların bugün saat 11.00’den Cumartesi günü saat 11.00’e kadar herhangi bir paylaşım yapmaması, boykot öncesinde ise sosyal medya hesaplarından #Enough (Yeter) etiketiyle paylaşım yapmaları çağrısında bulunmuştu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Profesyonel Futbolcular Birliği’nin yazılı açıklamasında, “Boykot, futbolda ırkçılığa karşı yürüteceğimiz uzun bir kampanyanın yalnızca ilk adımı” diye belirtildi.

“Boykot futbolcuların birliğini gösteriyor ve aynı zamanda sosyal medya ağları ile futbol otoritelerinin sahada ve saha dışında ırkçılığa karşı daha güçlü harekete geçmesi için bir çağrı olma özelliği taşıyor.”

Ashley Young’a Twitter’da ırkçı saldırı

Boykot kararı ulusal ve uluslararası müsabakalarda yaşanan ırkçı saldırıların ardından alındı.

Son olarak bu hafta Manchester United kaptanı Ashley Young, Twitter’da ırkçı hakaretlere maruz kalmıştı.

Irkçı saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Watford takımının kaptanı Troy Deeney de “artık yeter” dedi ve ekledi:

“Cuma günü futbolculara – ve diğer insanlara da – ırkçılık yapanlara bir mesaj gönderiyoruz. Tribünde de, sosyal medyada da ırkçılığa tolerans göstermeyeceğiz. Boykot sadece küçük bir adım. Artık futbolcular ırkçılığa karşı ortak tepki veriyor.”

Manchester United’dan Chris Smalling ise “Twitter, Instagram ve Facebook’un kanallarını düzenleme; yaş, ırk, cinsiyet ve gelirleri ne olursa olsun insanların akıl sağlıklarını korumaları için sorumluluk alma zamanı geldi” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den YSK'ye Şemdinli ve Esendere için olağanüstü itiraz
Sonraki Haber
Franz Kafka’nın saklı kalmış eserleri yakında gün yüzüne çıkabilir