Ana SayfaKitapDelilik ile dahilik arasında: “Bir Şizofrenin Yaşamı”

Delilik ile dahilik arasında: “Bir Şizofrenin Yaşamı”

HABER MERKEZİ – Psikanalist ve akademisyen olan şizofren Elyn R. Saks’in “Bir Şizofrenin Yaşamı” Say Yayınları’ndan çıktı. ‘Akıl hastası’ damgası yememek için uğraşan bir kadının çocukluğundan, kafasının içinde sesler duyan, intihara meyilli bir ‘deli’ye dönüştüğü yetişkinliğinin hikayesi “Bir Şizofrenin Yaşamı”.

Elyn R. Saks; Oxford ve Yale Üniversitelerinden felsefe ve hukuk diplomaları almış, lisanslı psikanalist, akıl hastaları hakları savunucusu, akademisyen, başarılı bir kadın ve bir şizofren.

Hayatının büyük bir kısmını hastalığına direnerek ve aynı zamanda onu gizlemeye çalışarak geçirmiş.

Saks, alabileceği her tür psikiyatrik yardımı almanın yanında, kendi gibi akıl hastalığıyla boğuşanlara hem manevi hem de hukuki destek vermiş.

Say Yayınları’ndan Funda Sezer tercümesi ve Levent Çeviker editörlüğünde çıkan kitap “Bir Şizofrenin Yaşamı”, Saks’ın bu zorlu yolculuğunu anlatıyor.

Akıl hastası damgası yememek için uğraşan hırslı bir kadının çocukluğundan, kafasının içinde sesler duyan, intihara meyilli bir “deli”ye dönüştüğü yetişkinliğinin hikayesi “Bir Şizofrenin Yaşamı”.

Elyn R. Saks

Saks, “Ben tüm bu insanlardan ve daha sayamayacağım kadar çok sayıda kişiden yaşamaya değer bir hayat sürebilmek için ihtiyacım olan şeyleri aldım. Bu kitabı yazarak, başkalarına kendi hayatlarını biraz daha iyi kılabilmelerine yarayacak birtakım şeyleri alabilmelerine yardımcı olabildiğimi umarım” diyor.

The Washington Post’un kitap üzerine yorumu ise şu şekilde: “Saks, sağduyusu ve zekâsı sayesinde çektiği çileleri çok büyük bir netlik ve hassasiyetle tarif ediyor… Özellikle de dostluğun ve sevginin iyileştirme gücünü anlattığı pasajları insanı derinden etkileyen bir duygusallıkla kaleme almış.”




Önceki Haber
Seçimin üzerinden 1 hafta geçti, İstanbul'da oylar hala sayılıyor
Sonraki Haber
Diyarbakır’da herkes için bir müzik okulu: Ma Music Akademisi