Ana SayfaGüncelEmre Yeksan’ın “Yuva” filminin fragmanı yayınlandı

Emre Yeksan’ın “Yuva” filminin fragmanı yayınlandı

HABER MERKEZİ – Dünya prömiyerini 75. Venedik Film Festivali’nde yapan 38. İstanbul Film Festivali’nden de üç ödülle dönen Emre Yeksan’ın “Yuva” filminin fragmanı yayınlandı.

Ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçen bir insanın hikayesinin anlatıldığı Emre Yeksan’ın Yuva adlı filminin fragmanı yayınlandı.

Yeksan’ın filmi, Dünya prömiyerini 75. Venedik Film Festivali’nde yapmış, 38. İstanbul Film Festivali’nde de Ulusal Yarışma bölümünde Jüri Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerine değer görülmüştü.

Senaryosunu da Yeksan’ın yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Kutay Sandıkçı, Eray Cezayirlioğlu, İmren Şengel, Okan Bozkuş ve Ahmet Melih Yılmaz yer alıyor.

Film, ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçen Veysel’in hikâyesini anlatır. Veysel’in ormandaki hayatı yaşadığı arazinin satılmasıyla bozulur. Filmin bundan sonrası Veysel’in şehre geri döndürülmeye çalışılma sürecini konu edinir ve bu sürece doğa da müdahil olur.

Yeksan ilk filmi Körfez‘de ise şehirdeki çevre felaketinin ardından yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan bir insanın öyküsünü anlatıyordu.