Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘kabine’ ve ‘Türkiye İttifakı’ açıklaması

Erdoğan’dan ‘kabine’ ve ‘Türkiye İttifakı’ açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hükümette bizler medya veya birileri istedi diye eğer kabine değişikliği yoluna gidecek olursak, bu ülkede istikrar diye bir şey kalmaz” dedi ve ‘Türkiye İttifakı’ ile ilgili ne kastettiğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Meclis’te düzenlenen ’23 Nisan’ resepsiyonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

‘Türkiye İttifakı’

Erdoğan, bir gazetecinin MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Bizim ittifakımız cumhurdadır” sözünü hatırlatarak “Kendisinin ‘Türkiye İttifakı’na mesafeli yorumları oldu. Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben bizzat kendilerinden dinlemediğim için bir şey diyemem. Benim Türkiye İttifakı ile kastım… Cumhur’dan kastımız nedir? Tüm Türkiye’dir. Türkiye ittifakı da Cumhur İttifakı’nın farklı bir versiyonudur. Biz şu anda 82 milyonu farklı farklı şeylere ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ olarak topluyoruz. Kastımız da budur.”


Bahçeli’den Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ sözlerine tepki: Soru işaretlerimiz çoğaldı


Kabine

“Kabine revizyonu”na ilişkin soruya ilişkin ise Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

“Hiçbir zaman ben bununla ilgili açıklama yapmadım. Bir defa şunu bilin; eğer Anayasa değişikliği yaptıktan sonra kurmuş olduğumuz bu hükümette bizler medya veya birileri istedi diye eğer kabine değişikliği yoluna gidecek olursak, bu ülkede istikrar diye bir şey kalmaz.”

Ayrıca Erdoğan, “Eğer bir değişme gerekiyorsa gerektiği zaman onu zaten yaparız ama birilerinin siparişi üzerine ben kabine değişikliğine hiçbir zaman gitmem. Böyle bir adetim yok” diye ekledi.

Trump’la görüşme

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yakın zamanda bir görüşmenin olabileceğini de söyledi.

“Şu anda randevu planımız kendisinden oldu. Bugünlerde olabilir.”

Previous post
Van'da işkenceye uğrayan köylülerin şikayetçi olduğu polis beraat etti
Next post
Annelerin devrimci “Küçük Kara Balık”ları - Atiye Eren