Ana SayfaGüncelEsad ile görüşen İran Dışişleri Bakanı: Konuşmanın raporunu Erdoğan’a sunacağım

Esad ile görüşen İran Dışişleri Bakanı: Konuşmanın raporunu Erdoğan’a sunacağım

HABER MERKEZİ – İran Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye Devlet Başkanı Esad ile yaptığı görüşme konusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir rapor sunacağını söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD’nin İran’a yönelik ambargolarıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Çavuşoğlu, “ABD’ye ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Suriye’de siyasi bir çözüm için İran ve Rusya ile iş birliği yapma kararı aldıklarını anımsatan Çavuşoğlu, Astana ve Soçi süreçleri ile bunun faydasının görüldüğünü savundu.

Çavuşoğlu, “Suriye’de kalıcı bir barış, İdlib’te ateşkesin devamı için ABD’nin çekilme kararı dahil tüm konuları birlikte koordine etmek için çalışmaya devam ediyoruz. Anayasa komisyonunun kurulması için de yine samimi gayretleri tüm dünya görmektedir” ifadelerini kullandı.

Zarif: Erdoğan’a rapor sunacağım

İran Dışişleri Bakanı Zarif ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme yaptığını ve bu görüşmenin raporunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağını söyledi.

Zarif, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarıyla ilgili olarak da, “Geçen yılda İran’ın birçok ülkeyle ekonomik ilişkileri azaldı ancak ABD’liler İran’a satışa devam etti. Bu da ABD’nin ikiyüzlülüğü ve çifte standardının bir örneğidir. Bizim ABD’li firmalarla herhangi bir sıkıntımız yok. ABD’nin diğer ülkelerle ticaretimizi etkilemesine izin vermeyiz. ABD yasadışı bir işlem yapıyor” diye konuştu.

Zarif ortak basın toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından taraflardan herhangi bir açıklama yapılmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır’da Recep Hantaş’ın öldürülüşü: Aileden suç duyurusu, İHD'den açıklama
Sonraki Haber
Rektörlük geri adım attı: ODTÜ'de şenlik 'Devrim Stadyumu'nda yapılacak