Ana SayfaDünyaFilipinler’de meydana gelen depremde ölü sayısı artıyor

Filipinler’de meydana gelen depremde ölü sayısı artıyor

HABER MERKEZİ – Filipinler’de dün meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükselirken, bugün 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Filipinler’de dün meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından, bugün 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Dünkü depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükselirken, enkaz altında kalan en az 30 kişiyi kurtarma çalışmalarının ise sürdüğü açıklandı.

Merkez üssü Bodega’nın bir kilometre kuzeybatısı ve yerin 20 kilometre altında olan şiddetli depremin etkisiyle, Pampanga eyaletinin Porac kentindeki dört katlı bir alışveriş merkezi binası çökmüştü.

Binanın enkazı altında kaldığı düşünülen en az 30 kişiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Başkent Manila’da paniğe neden olan depremin ardından en az 52 artçı sarsıntı kaydedilmiş, şehirdeki bazı oteller ve alışveriş merkezleri tahliye edilmiş, metro seferleri de durdurulmuştu.

İkinci deprem

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Filipinler’in doğusundaki Samar Adası’nın batısında 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremin Tutubigan şehrinin 13 kilometre doğusunda, yerin 70 kilometre altında oluştuğu belirtildi.

Pasifik Ateş Çemberi deprem ve volkan kuşağında yer alan Filipinler’de, 15 Ekim 2013’te meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde 144 kişi hayatını kaybetmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Özgür Demirci'nin "Baharistan" serisi sergileniyor
Sonraki Haber
Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun gözaltına alındı