Ana SayfaGüncelGazeteci Ayşegül Doğan’ın davası ertelendi

Gazeteci Ayşegül Doğan’ın davası ertelendi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Ayşegül Doğan hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada, mahkeme Doğan’ın ses kayıt örneklerinin alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar vererek, duruşmayı 11 Eylül’e erteledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan İMC TV’nin Program Koordinatörü Ayşegül hakkında açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Doğan’ın “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” iddiasıyla 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Gazeteci Doğan’a yöneltilen suçlamalar ise: Gazetecilik faaliyeti kapsamında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yöneticileriyle yaptığı görüşmeler, Diyarbakır’daki DTK binasında yöneticileriyle yaptığı röportajlar ve katıldığı etkinlikler.

Gazeteci Doğan’ın mazereti nedeniyle katılmadığı duruşmaya avukatları Mehmet Emin Aktar ve Ahmet Özmen katıldı.

Mahkeme başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) gelen yazıda DTK binasından alındığı iddia edilen tape kayıtlarındaki seslerin Doğan’a ait olup olmadığının tespiti için ses karşılaştırma incelemesinin yapılamadığını belirtti.

Ayrıca mahkeme başkanı, Doğan’ın ses karşılaştırma incelemesinin yapılması için ATK’ye giderek ses örneklerinin vermesi gerektiğini kaydetti.

Ardından söz alan duruşma savcısının verdiği mütalaada, ATK’den gelen cevabı dikkate alınarak öncelikle Doğan’ın iki adet fotoğrafının temin edilmesi için oturduğu yerdeki kolluk birimine müzekkere yazılmasına, yazıya cevap geldiğinde Doğan’ın ses kayıtlarının dava dosyasında suç unsuru olarak gösterilen ses kayıtlarıyla karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verilmesini talep etti.

Ardından söz alan avukat Mehmet Emin Aktar ise dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, İstanbul ATK’den gelen ceap dikkate alınarak Doğan’a ait 2 adet fotoğrafın temini için Doğan’ın oturduğu yerdeki polis birimine yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme, Doğan’ın fotoğrafları temin edildikten sonra ses incelemesinin yapılması için iki adet fotoğrafı ve kimlik kartıyla birlikte ATK’ye sevk edilmesine, Doğan’dan alınan ses kayıtlarının dava dosyasında suç unsuru olarak gösterilen ses kayıtlarıyla eşleştirilerek ATK’nin bu konuda rapor hazırlanmasına karar verdi.

Dava dosyasındaki eksiklerin tamamlanması için bir sonraki duruşma 11 Eylül’e ertelendi.


Bu haber Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nden derlenmiştir.



Önceki Haber
Özgür Gündem davası: Aykol'a 3 yıl 9 ay, sekiz kişiye 1 yıl 3'er ay hapis cezası
Sonraki Haber
LGS başvuruları başladı