Ana SayfaGüncelGazeteci Gökhan Öner’e 10 ay hapis cezası

Gazeteci Gökhan Öner’e 10 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteci Gökhan Öner’e “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, cezayı erteledi.

Denizli’de 5 Mayıs’ta “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklandıktan üç ay sonra tahliye edilen, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Gökhan Öner ile Mehmet Diler, Erol Beler, Muhlis Kayar ve Eyyüp Hansu hakkında açılan davanın üçüncü duruşması, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Öner ile yargılanan diğer isimler katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savcı esas hakkında mütalaasını okudu.

Savcı, gazeteci Öner’in ‘örgüt üyesi’ olduğuna dair delillerin yetersiz olduğunu belirterek, “örgüt üyesi” suçlamasından beraatını istedi. Öner’in DİHA’da yayınlanan haberlerini ise “örgüt propagandası” kapsamında değerlendirerek cezalandırılmasını talep etti.

Öner’in avukatı Mazlum Demirbağ, savcının “örgüt üyeliği”nden beraat kararını yerinde bulduğunu, ancak müvekkilinin “örgüt propagandası”ndan cezalandırılması yönündeki görüşe katılmadığını dile getirdi. Demirbağ, müvekkilinin tüm suçlamalardan beraatini talep etti.

Ardından kısa bir ara veren heyet, gazeteci Öner hakkında “örgüt üyesi olmak” suçlamasında mahkumiyet için yeterli ve kesin delil elde edilmediği için beraat kararı verirken, DİHA’da yayınlanan haberleri için ise “örgüt propagandası” iddiasıyla 10 ay hapis cezası verdi.

Heyet, hapis cezasını erteledi.

Muhlis Kayar’a da sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan dolayı “örgüt propagandası” iddiasıyla 10 ay hapis cezası verildi.

Öte yandan heyet, Mehmet Diler, Erol Beler ve Eyyüp Hansu hakkında beraat yönünde karar verdi.




Önceki Haber
Yüksek teknoloji dünyasının yükünü taşıyan beyne bir bakış: “Dağınık Zihin”
Sonraki Haber
159'uncu gün: Ken Loach'tan açlık grevcilerinin talebine destek, Leyla Halid'den Güven'e ziyaret