Ana SayfaGüncelGebze’den sonra Kızıltepe’de de polis şiddeti: Barış Annesi yerde sürüklendi

Gebze’den sonra Kızıltepe’de de polis şiddeti: Barış Annesi yerde sürüklendi

HABER MERKEZİ – Mardin Kızıltepe’de açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla açıklama yapmak isteyen Barış Anneleri ve HDP’liler polis şiddetine maruz kaldı. Barış Annesi Öncü yerlerde sürüklenirken, beş kişi de darp edilerek gözaltına alındı.

Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki açlık grevi eylemi yapan tutukluların yakınlarının maruz kaldıkları polis şiddeti gündemdeki yerini korurken, benzer bir haber bu kez Mardin’in Kızıltepe ilçesinden geldi.

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması” talebiyle sürüdürülen açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak istedi. Yapılmak istenen eyleme HDP ve DBP’li yöneticiler destek vermek üzere katıldı.

Ancak basın açıklamasının yapılacağı her iki partinin da bulunduğu binanın önünü abluka altına alan polis, açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtip, dağılınmasını istedi.

Yapılan görüşmeler sırasında Barış Anneleri’nin ellerindeki dövizler polisler tarafından zorla alındı.

Barış Annesi yerlerde sürüklendi

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre engellemeye rağmen açıklama yapmaya başlayan Barış Annesi Hevlet Öncü, sadece barış talep ettiklerini, cezaevinden başka bir cenaze daha çıkmamasını istediklerini ifade etti.

Bu sırada polis, biber gazı ve tazyikli su sıktığı gruptan yere düşen Öncü’yü yerde sürükledi. O anlar dakika dakika kameralara yansıdı. Ajansın servis ettiği görüntüler şöyle:

Yine HDP İlçe Eş Başkanı Şirin Öbek yüzüne aldığı darbe ile hafif yaralanırken, DBP Mardin İl Eş Başkanı Şehmuz Sun ise tazyikli suya maruz kalması sonucu yüzünde kanama oluştu.

Beş kişi gözaltına alındı

Polis şiddetine tepki gösteren HDP Mazıdağı İlçe Eş Başkanı Mesut Ürün’ün de aralarında olduğu üç kişi polislerce darp edilerek gözaltına alındı.

Ürün, alçıdaki ayağının şiddetli biçimde ağrımaya başlaması üzerine polislerce Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada çekilen röntgenlerde Ürün’in alçıda olan sağ bacağının yeniden kırıldığı tespit edildi.

Bacağı yeniden alçıya alınan Ürün, sonrasında yeniden Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan polis şiddetine tepki göstermek için Özgürlük Meydanı’nda toplanan yurttaşlar da yine polis müdahalesine maruz kalırken, iki kişi gözaltına alındı.

Gebze’de neler oldu?

Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki açlık grevi eylemi yapan tutukluların yakınları 9 Nisan’dan bu yana cezaevi önünde eylemde.

Nöbet eylemindeki tutuklu yakınları, açlık grevcilerinin durumuna dikkat çekmek için yaptıkları bu eylemde hemen hemen her gün polis şiddetine maruz kaldı.

Dünkü eylemde ise beş kadının cezaevi önünden uzaklaşıyor olmalarına rağmen sivil giyimli bir polis tarafından tartaklanması tepki çekti.

Polisin elindeki jopla kadınları sırtlarından iteklemesi ve sürekli “yürü” diyerek bağırması kameralara yansıdı.

Polis şiddetine yönelik tepkiler üzerine açıklama yapan Kocaeli Valiliği, kolluk kuvvetleri hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

“Müdahale sırasında yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri hakkında gerekli inceleme ve soruşturma işlemi başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Açlık grevleri: Leyla Güven 164, cezaevleri 126 gündür eylemde

Yazarlardan siyasetçilere onlarca isimden açlık grevleri çağrısı: Acilen adım atılmalı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Konya'da iş cinayeti: Üzerine yem çuvalları devrilen işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
İmamoğlu'ndan “İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması”na çağrı