Ana SayfaGüncelGerçek bir öyküden uyarlanan bir mini dizi: “When They See Us”

Gerçek bir öyküden uyarlanan bir mini dizi: “When They See Us”

HABER MERKEZİ – “Central Park Beşlisi” olarak adlandırılan ve haksız yere suçlanan beş siyah gencin dava sürecini konu alan Ava DuVernay imzalı mini dizi “When They See Us”tan yeni fragman yayınlandı.

Martin Luther King biyografisi “Selma” ile adını geniş kitlelere duyuran Ava DuVernay’in yazıp yönettiği “When They See Us” isimli mini dizi, 31 Mayıs‘ta Netflix’te izleyiciyle buluşacak.

4 bölümden oluşan dizi, bir dönem tüm ABD’yi etkisi altına alan gerçek bir öyküden diziye uyarlandı.

FilmLoverss’ın haberine göre dizi, 1989’da New York’taki Central Park’ta yaşanan bir tecavüz vakasından dolayı haksız yere suçlanan beş siyah gencin dava sürecini konu alıyor.

Zamanında büyük yankı uyandıran bu vakada, “Central Park Beşlisi” olarak adlandırılan bu beş genç işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatmış ve suçsuzluklarını ispatlamak için uzun süre mücadele vermişlerdi.

Bu gençlerin ilk sorgusuyla başlayan dizi, hikayesini 25 yıla yayarak 2002 yılındaki aklanmalarını ve 2014 yılında New York şehrinden kazandıkları tazminatı alma sürecini derinlemesine inceliyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Michael K. Williams, Vera Farmiga, John Leguizamo, Felicity Huffman, Joshua Jackson, Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse, Marquis Rodriguez gibi isimler yer alıyor.

Dizinin yapımcılığını DuVernay’in yanı sıra Oprah Winfrey, Berry Welsh ve Robert De Niro gibi önemli isimler üstleniyor.

Diziden yayınlanan yeni fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Previous post
Açlık grevleri: Leyla Güven 164, cezaevleri 126 gündür eylemde
Next post
Güney Afrika'da bir kilisenin duvarı çöktü: 13 kişi yaşamını yitirdi