Ana SayfaKültür-SanatGodard’dan yeni film: Bir kadın direnişçi üzerinden Sarı Yelekliler’i anlatacak

Godard’dan yeni film: Bir kadın direnişçi üzerinden Sarı Yelekliler’i anlatacak

HABER MERKEZİ – Yönetmen Jean-Luc Godard, hazırlıklarına başladığı yeni filminde Sarı Yelekliler’in içindeki bir kadın direnişçinin hikayesini anlatacağını açıkladı.

Usta yönetmen Jean-Luc Godard, yeni filminin hazırlıklarına başladığını duyurdu.

Godard, yeni filminde Fransa gündeminde uzun süre yer eden Sarı Yelekliler’in eylemlerine odaklanacak.

Yönetmen, bu filmde Sarı Yelekliler hareketinin içinde olan ve sevgilisinden yeni ayrılmış bir kadının hikayesini anlatacak.

Filmloverss’ın aktardığına göre Les Inrockuptibles’a konuşan Godard, yeni filminin Jean Racine’in Bérénice’inden izler taşıyacağını, karakterin Titus Roma’ya döndükten sonraki Bérénice’i akıllara getirdiğini ifade etti.

Son filmi ‘İmgeler ve Sözcükler’in büyük kısmını arşiv görüntüleriyle hazırlayan usta yönetmen, bu kez çekimlerin de yapılacağını ama bu çekimlerde oyunculara yer verip vermeyeceğini henüz bilmediğini söyledi.

Yönetmen oyuncu konusunda net kararını vermese de, aklındaki oyuncu listesinde Fransız yazar ve gazeteci Natacha Polony’nin olduğunu ama Polony’nin kurmaca bir sahnede rol almayı kabul edip etmeyeceğini bilmediğini belirtti.

Godard, haber bültenlerinde gördüğümüz insanları alıp belgesel ile kurgunun karıştığı durumlar içinde resmetmek istediğini de dile getirdi.

Sarı Yelekliler

Fransa’da Ekim ayından bu yana örgütlenen ve 17 Kasım’da farklı merkezlerde yüz binlerce kişinin yollara çıkmasıyla eylemlerine başlayan Sarı Yelekliler tam altı aydır sokakta.

Akaryakıt zamları ve vergi adaletsizliğine karşı başlayan Sarı Yelekliler’in eylemleri iktidar karşıtı isyana dönüşmüş durumda.

Protestocular her araçta bulunması zorunlu olan fosforlu sarı yelekleri giydikleri için ise “Sarı Yelekliler” olarak adlandırılıyor.

Sarı Yelekliler hareketinin lideri yok ve eylemleri herhangi bir siyasi parti veya sendika örgütlemiyor.

Previous post
30. Ankara Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
Next post
Son 20 yılın 1 Mayıs afişleri