Ana SayfaEkonomiGoldman’dan korkutan tahmin: Türk Lirası 12 ayda yüzde 15 düşebilir

Goldman’dan korkutan tahmin: Türk Lirası 12 ayda yüzde 15 düşebilir

HABER MERKEZİ – Goldman Sachs, Türk Lirası’nın önümüzdeki 12 aylık dönemde dolar karşısında yüzde 15 değer kaybedebileceği tahmininde bulundu. Ekonomistlere göre Türk Lirası’na istikrar kazandırabilmek için Merkez Bankası’nın adım atması gerekecek.

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs Group Inc., Türk Lirası’nın (TL) önümüzdeki 12 aylık dönemde dolar karşısında yüzde 15 değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.

Tahminlere göre TL dolar karşısında önümüzdeki altı ayda 6.5 ve 12 ayda ise 7 seviyesine düşebilir ve böylelikle önümüzdeki 1 yıllık dönemde yüzde 15 değer kaybedebilir.

Goldman Sachs stratejistleri, 26 Nisan tarihli notta, “Merkez Bankası’nın geçen hafta toplantı sonrası açıklamasından ‘ihtiyaç duyulduğunda ek sıkılaştırmaya gidileceği’ söylemini çıkarması hem faiz indirimlerine hem de para biriminin daha da değer yitirmesine kapı açtı” dedi.

Goldman ekonomistleri Murat Unur ve Clemens Grafe de “Faizler, Döviz mevduatlarının bankacılık sistemindeki paylarının artışında görüldüğü üzere, Türk Lirası’na güvenin yeniden tesis edilmesine yetecek denli yüksek değil” diye belirtti.

Ekonomistlere göre Merkez Bankası’nın TL’ye istikrar kazandırabilmek için adım atması gerekecek.

Ekonomistler, düşük seviyede ve düşen döviz rezervlerinin muhtemelen TL’ye güveni daha da düşürebileceğini sözlerine ekledi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da kadın profesör erkek meslektaşı tarafından darp edildi
Sonraki Haber
Alanyasporlu futbolcuları taşıyan araç devrildi, Josef Sural hayatını kaybetti