Ana SayfaGüncelHayvan katliamı: Ankara’da çok sayıda köpek zehirlenerek öldürüldü

Hayvan katliamı: Ankara’da çok sayıda köpek zehirlenerek öldürüldü

HABER MERKEZİ – Ankara Batıkent’te 13 köpek zehirlenerek öldürüldü, altı köpek de tedavi altına alındı. Katliamla ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi gözaltına alındı.

Ankara Batıkent’te bulunan Turgut Özal mahallesinde yaşayan sokak köpekleri zehirlendi.

Mahallenin farklı noktalarında 13 köpeğin cansız bedeni bulunurken, yedi köpeğin kaybolduğu ve altı köpeğin de tedavi altına alındığı belirtildi.

Dün gece saatlerinde Twitter üzerinden duyurulan katliam, pek çok kişinin tepkisini çekti.

Zehirleme vakasının yaşandığı bölgeye giden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, gece 02.40 civarında Haykonfed ekibi olarak ifade vererek suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

“İnşallah güvenlik kamerasından görmüş olduğumuz aracın bulunacağını ümit ediyoruz. İnşallah böyle bir vahşet olayı bir daha yaşanmaz. Bu acılar yaşanmaz diyorum.”

Öte yandan görgü tanıkları da beyaz bir araçtan kişi veya kişilerce zehirli tavuk eti ve benzeri ürünlerin olay yerine bırakıldığını söyledi.

Mansur Yavaş: Birimlerimiz görevlendirildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabı üzerinden, “Büyükşehir Belediyesi, zabıta ve sağlık daire başkanlığını bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir” dedi.

Bunun üzerine olay yerine giden Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Oğuzhan Yücel, gazetecilere açıklamasında, konunun sosyal medyada duyulmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla bölgeye intikal ettiklerini söyledi.

Bakanlıktan açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Ankara Batıkent’teki insanlık dışı olayın sorumlularının bulunması, yasal işlem yapılması için Emniyet güçlerimiz ve Belediye ekiplerimizle çalışmalarını sürdürmektedirler.”

Üç gözaltı

Batıkent’te 13 köpeğin zehirlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


Bu haberde BBC Türkçe ve Mezopotamya Ajansı’ndan yararlanılmıştır.



Önceki Haber
116 gündür açlık grevindeki tutukluya görüş yasağı ve ‘zorla müdahale’ tehdidi
Sonraki Haber
HDP'den CHP'li Belediye Başkanı'na 'ayrımcılık' tepkisi