Ana SayfaGüncelHDP’den Dersim açıklaması

HDP’den Dersim açıklaması

HABER MERKEZİ – 31 Mart yerel seçimlerinde Dersim halkının tercihine saygı duyduklarını belirten HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, “Yaşadığımız eksiklikleri ve yetersizlikleri görerek ve birçok yönüyle değerlendirip, sonuç çıkararak, Dersim kültürüne, doğasına ve insanına sahip çıkacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Dersim Milletvekili ve Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Önlü, “HDP’nin izlediği politika, başta halklarımız olmak üzere kadın, gençlik, emek güçleri ve tüm ötekiler için yeni bir toplumsal mücadele alanı açmıştır” dedi.

Dersim’deki yerel seçim sonuçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Önlü, “İl genel meclis üyeleri ve merkezdeki belediye meclis üyeliklerinde partimizin de içerisinde yer aldığı Dersim Devrimci Güç Birliği’nin adayları birinci olmuş, kayyum atanan Akpazarı (Peri) Belediyesi ise kazanılmıştır” diye belirtti ve şöyle devam etti:

“Ancak Dersim geneline ilişkin ise özellikle Dersim’de kazanabilmek için dışımızdaki gelişmelerden kaynaklı, örgütlülüğümüze yönelik son yıllardaki yoğun saldırılar ve doğru seçim stratejimize doğru bir pratik öncülük yapamadığımız, çalışmalarda yetersiz kalmamızdan dolayı halkımızdan özür diliyoruz.”

“Dersim’de ortak çalışmanın zemini yaratılmalı”

Halkın tercihine saygı duyduklarını söyleyen ve kazanan tüm adaylara başarılar dileyen Önlü, açıklamasına şöyle devam etti:

“Dersim’de ortak çalışmanın zemini yaratmak, kayyum tahribatını ortadan kaldırmak demokrasi güçlerin olmazsa olmazı olmak zorundadır. Dersim halkının diline, kültürüne, doğasına sahip çıkarak kazandığımız belediyeleri halk ile birlikte yönetmeliyiz. Başta Dersim Devrimci Güç Birliği’nin kayyum gaspına son vererek kazandığı Akpazarı (Peri) Beldesi’nde kayyumun yarattığı tahribata son vermek, Dersim merkezde ve ilçelerde meclis üyelerimiz, kayyumun yarattığı tahribatların ortadan kaldırılmasının takipçisi olacaktır.”

Önlü’den özeleştiri

Kayyumun göreve gelmesinin ardından ilk iş olarak “Dersim” tabelasını indirerek yerine “Tunceli” tabelası astığını belirten Önlü, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Dersim Belediyesi’ne tekrar Dersim tabelasını asarak başlamak, bu inkar ve asimilasyon politikasına karşı bir duruş, Dersim kültürünü korumanın ve yaşatmanın simgesel anlamı olacaktır. Bu anlamda seçilen il genel ve belediye meclis üyelerimiz, Dersim kültürüne dönük saldırılara karşı seçilenlerle birlikte hareket etme ve Dersim’de ortak kültürü inşa etme çabası içerisinde olacaklardır.

“Dersim halkının tercihine saygı duyuyoruz. Yaşadığımız eksiklikleri ve yetersizlikleri görerek ve birçok yönüyle değerlendirip sonuç çıkararak, Dersim kültürüne, doğasına ve insanına sahip çıkacağız.”

Dersim’de kim kazandı?

Kesin olmayan resmi sonuçlara göre SMF destekli TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu Dersim’de oyların yüzde 32,77’sini alırken, onu sırasıyla oyların yüzde 28,11’sini alan HDP eş başkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir ile yüzde 20,59 oranında oy elde eden CHP adayı Yusuf Kenan Aydın izledi.


Dersim seçimleri ve HDP’nin düşünmesi gerekenler – Abdulmelik Ş. Bekir

31 Mart’ın kazanan ve kaybedenleri – İbrahim Aslan

Previous post
Ankara Caz Festivali'nin bu yılki teması 'cinsiyet eşitliği'
Next post
Kolera: Sagopa Kajmer tarafından şiddete maruz bırakıldım