Ana SayfaGüncelHSK, Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin inceleme başlattı

HSK, Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin inceleme başlattı

HABER MERKEZİ – Hakimler ve Savcılar Kurulu, Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin müfettiş incelemesine karar verdi.

Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’ın, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) kızının ölümünün araştırılması talebiyle yaptığı başvuru sonrası harekete geçildi.

bianet’te yer alan habere göre HSK, “müfettiş incelemesi yapılması” yönündeki talep doğrultusunda inceleme başlattı.

Konuya ilişkin Twitter üzerinden bir açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Geçtiğimiz hafta HSK Başkanı olarak Şaban Vatan’ın başvurusunun öncelikli olarak görüşülmesi talimatını vermiştim. Başvuruyu öne alarak görüşen HSK, müfettiş incelemesine karar verdi. Sürecin şeffaf biçimde ilerlemesi ve tüm soruların cevabını bulması yegane amacımızdır” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunmuştu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürülmüştü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verilmişti.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söylemişti. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” demişti.

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine savcılığın talimatıyla Mart ayında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edilmişti.

Muhammet Vatan, kardeşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürerken, Şaban Vatan ağabeyinin “para karşılığında Rabia Naz Vatan’ın ölümünü örtbas etmeye çalışmakla” suçluyor.

Son olarak da Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştıran baba Şaban Vatan’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istemişti. Karara göre Şaban Vatan, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gözlem altında tutulma kararı kesinleşti. Karara tepki gösteren baba Vatan, “Bu resmen adaletsizliktir” diye konuşmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pakistan'da pazar yerinde patlama: En az 16 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Trafiğin yarattığı hava kirliliği nedeniyle her yıl 4 milyon çocuk astım hastası oluyor