Ana SayfaGüncelİmamoğlu: Hayalim gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak

İmamoğlu: Hayalim gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu, “Benim hayalim gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Görevi devralmasının ardından katıldığı ilk canlı yayında soruları yanıtlayan İmamoğlu, Küçükkaya’nın “Vaatlerinizden biri de aylık öğrenci kartı ücretinin 50 TL’ye düşürülmesiydi” ifadesi üzerine, “Evet, ilk işimiz bu olacak zaten” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşebilmesi önünde bir engel olmadığını da dile getirdi.

“Benim önümde Cumhurbaşkanıyla görüşmek için herhangi bir engel yok. Biz Erdoğan’la akraba değiliz. Bir insan göreve geldiğinden itibaren elini sıkmayacağım insan yoktur. Ben mazbatamı aldım artık kişisel işlerin adamı değil. Benim hiçbir engelim yok.”

İmamoğlu “İstanbul’da başarılı beş yıl geçirirseniz Cumhurbaşkanı adayı olur musunuz?” sorusuna ise “Siyasette yol haritanızı kendiniz belirlediğinizde kaybedersiniz” diye cevap verdi.

Diğer yandan katılımcılık ve şeffaflık vaatlerini de vurgulayan İmamoğlu, “Benim hayalim gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak. Ben çocuklarımızın hayallerini bu şehirde üretmek için çalışacağım” diye konuştu.


Seçimin 17 gün ardından: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu görevi devraldı


Karınca, Sözcü, BBC Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nuri Bilge Ceylan, Şangay Uluslararası Film Festivali'nde jüri başkanı olacak
Sonraki Haber
Almanya’da yasa tasarısı onaylandı: Mültecilerin sınır dışı edilmesi hızlandırılıyor