Ana SayfaGüncelİmamoğlu’dan İBB’nin veri tabanını inceleme talimatı

İmamoğlu’dan İBB’nin veri tabanını inceleme talimatı

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, belediyenin elektronik veri tabanında inceleme yapmak üzere iki müfettiş ve üç uzman görevlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin 17 gün ardından mazbatasını almış ve Mevlüt Uysal’dan görevi devralmıştı.

Dün ilk iş günü olan İmamoğlu, ‘veri genelgesi’ yayımladı.

Ekrem İmamoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, İBB ve belediyeye bağlı kuruluşların elektronik veri tabanında inceleme yapmak üzere 2 müfettiş ve 3 uzman görevlendirildi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi: “Belediyemiz Müfettişlerinden Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak Belediyemiz çalışanlarından ve/veya dışarıdan belirlenecek üç uzman ile Belediyemiz ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırmayı yapmaya ve veri tabanı ve altyapıyı kopyalamaya yetkilendirilmiştir. Gereğini rica ederim.”

Görevlendirilen müfettişlerin yanı sıra İmamoğlu’nun belediyeye bağlı şirketlere kayıtlı araç, telefon ve bilgisayarları kullananların listesini istediği belirtildi.

Söz konusu genelgenin ardından ise AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, belediyenin kamu kurumu olduğunu ve ‘güvenlik soruşturması’ndan geçmemiş, dışarıdan görevlendirilen kişilere verilen yetkinin, “devlet güvenliğini tehdit ettiğini” öne sürdü.

Yerel seçimlerin ardından İstanbul’daki seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürerken Ekrem İmamoğlu, İBB’den dosya kaçıranlar ve odalarını toplayanlar olduğuna dair ihbarlar aldıklarını, kanıt bulunursa bunları paylaşacağını söylemişti.


HDP’nin “KHK’li seçilmişler” itirazına YSK’den ret: Altı belediye AKP’ye geçti