Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Arctic’, ‘Greta’ ve ‘Neden Yaratıcıyız?’

Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Arctic’, ‘Greta’ ve ‘Neden Yaratıcıyız?’

HABER MERKEZİ – Bu hafta yerli ve yabancı toplam 12 film vizyona girdi. 19 Nisan itibari ile beyazperdede olan filmlerden üçünü sizin için seçtik.

İnsan doğaya karşı: Arctic

Kariyerine televizyon dizileri ve kısa filmlerle başlayan YouTube yıldızı Joe Penna’nın ilk uzun metrajlı filmi “Arctic”, zorlu doğa koşullarında hayatta kalmaya çalışan Overgård’ın hikayesini anlatıyor.

Kutup bölgesinden geçtiği sırada düşen uçaktan sağ çıkmayı başaran Overgård’ın, ekiplerin gelip kendisini kurtarmasını beklemekten başka çaresi yoktur. Bu süreçte hava koşullarından korunmak için kendisine sığınacak bir yer yapar.

Hiçliğin ortasında, doğa koşulları ile baş başa kalan Overgård’ın önünde iki seçenek vardı. Ya görece güvenli olan sığınağında kalacak ya da sonunu bilmediği bir yolculuğa çıkacaktır.

Neredeyse diyalogsuz ve sadece iki oyuncunun yer aldığı “Arctic”in başrolünü Mads Mikkelsen üstleniyor.

Dram türündeki filmin senaryosunda yönetmen ile birlikte Ryan Morrison’ın imzası bulunuyor.


İki kadının hikayesi: Greta

“Greta”, metroda bulduğu çantayı sahibine ulaştırması sonucu yolları kesişen iki kadının hikayesini konu ediyor.

Neil Jordan’ın yönettiği psikolojik gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda, Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe, Colm Feore ve Stephen Rea yer alıyor.

Filmin sinopsisi ise şöyle:

New York’ta tek başına yaşayan genç bir kadın olan Frances, metroda unutulmuş bir çanta bulur. Çantanın sahibi, klasik müzik hayranı bir piyano öğretmeni olan Greta’dır.

Çantayı sahibine ulaştırmaya kararlı olan Frances, vakit kaybetmeden yola koyulur. Evine kadar gelip kendisine çantasını ulaştıran Frances’e teşekkür etmek isteyen Greta, onu kahve içmeye davet eder. Bu sayede yolları kesişen ve birbirlerini tanımaya başlayan Frances ve Grera arasında kısa sürede beklenmedik bir arkadaşlık oluşur.

Yakın zamanda annesini kaybetmiş olan Frances ve kocasını kaybeden yalnız bir kadın olan Greta’nın bu arkadaşlığa ihtiyacı vardır. Ancak bir süre sonra Frances, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder ve ikili arasındaki ilişki korkunç bir hal almaya başlar.


Bir Hermann Vaske belgeseli: Neden Yaratıcıyız?

Yazar, yönetmen ve yapımcı Hermann Vaske’nin 30 yıllık projesi olan “Why Are We Creative? The Centipede’s Dilemma”da sinemadan müziğe, sanattan politikaya kadar çeşitli alanlarda tanınmış isimlere “Yaratıcılığının kökeni nedir?” sorusunu yöneltiyor ve yanıt bekliyor.

Türkiye’de “Neden Yaratıcıyız?” ismiyle vizyona giren belgeselde, soruya yanıt verenler arasında David Bowie, Quentin Tarantino, Ai Weiwei, Björk, Wim Wenders, Philippe Stark, Yoko Ono, John Hegarty, David Lynch, Yohji Yamamoto, Damien Hirst, Angelina Jolie, Nobuyoshi Araki, Tarantino, Bono, Nick Cave, Neo Rauch, Stephen Hawking, Dalai Lama, Peter Ustinov, Marina Abramovic, Diane Kruger, Julian Schnabel, Jimmy Page, Vivienne Westwood ve Takeshi Kitano gibi isimler bulunuyor.


 

Previous post
TV10’un yöneticileri Büyükşahin ve Güleç’e tahliye
Next post
Gazeteci Kanbal'a 'açlık grevleri' soruşturması