Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’na saldırı: Osman Sarıgün’ün gözaltı süresi uzatıldı

Kılıçdaroğlu’na saldırı: Osman Sarıgün’ün gözaltı süresi uzatıldı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili soruşturma sürerken, gözaltına alınanlardan sekizi serbest bırakıldı, Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün gözaltı süresi ise uzatıldı. AKP Sözcüsü Çelik, gözaltındaki Sarıgün’ün AKP üyesini olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı asker cenazesinde saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

NTV’nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kılıçdaroğlu’na direkt fiziki müdahalede bulunan 11 kişinin kimliği polis tarafından tespit edildi.

Şu ana kadar Kılıçdaroğlu’nun sığındığı ev için “Yakın” diye bağırdığı görüntülere yansıyan Fatma Başaran’ın da aralarında olduğu dokuz kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan dokuz kişiden beşi çıkarıldığı mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla, üçü de savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest kaldı.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün gözaltı süresi ise uzatıldı.

Sarıgün: İzlediğim haberler nedeniyle saldırıda bulundum

Hürriyet gazetesinin haberine göre Sarıgün ifadesinde, “Şehit Yener Kırıkcı ile bir bağı olmadığını” söyledi ve şöyle devam ettti:

“Ben Akkuzulu Mahallesi’ne vardığımda cenaze namazı kılınmıştı. Kılıçdaroğlu’na doğru yüksek sesle ‘Yuh’ diyerek bağırmaya başladım. Ben bağırırken yanımda bulunan H.Ç, D.K. ve A.O. da bağırmaya başladı. Top arabasının arkasına doğru yaklaştık. Protestolar ve Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak yapılan yuhalamalar ve PKK destekçisi olduğuna dair yapılan söylemler beni etkiledi. Ve kalabalıkta Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce sinirlerime hâkim olmayarak, sadece bir kez yumruk attım. Sonra kalabalık beni uzaklaştırdı.”

“Kılıçdaroğlu’na şahsi bir husumetim yoktur” diyen Sarıgün ayrıca, “Kalabalık esnasında kendimi kaybettim ve daha öncesinde izlediğim haberler nedeniyle de saldırıda bulundum” ifadelerini kullandı.

Sarıgün AKP üyesiymiş

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na katıldığı asker cenazesinde saldırarak yumruk atan ismin AKP üyesi olduğu bildirildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP liderine yumruk atan Osman Sarıgün’ün parti üyesi olduğunu belirterek “Kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edildi” dedi.

Ne oldu?

Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara’nın Çubuk ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğradı.

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı.

CHP lideri olayın ardından bir eve götürülerek, polis korumasına alındı. Saldırgan grup, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sardı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görüldü.

Kılıçdaroğlu saatler sonra zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı.


Ankara’da CHP’li vekil Levent Gök’e saldırının da görüntüleri ortaya çıktı 

Kılıçdaroğlu’na saldırıya ilişkin Erdoğan’dan ilk açıklama