Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’na saldırıya ‘7 Haziran sonrası’ benzetmesi

Kılıçdaroğlu’na saldırıya ‘7 Haziran sonrası’ benzetmesi

HABER MERKEZİ –CHP lideri Kılıçdaroğlu’na dönük saldırının yankıları sürüyor. Saldırıyı, 7 Haziran seçimleri sonrası HDP’nin hedef alınmasına benzetenler var. Gazeteci Aktan, Kılıçdaroğlu’na 31 Mart’ta batıdaki Kürtlerin desteğini almış olmanın bedelinin ödetilmek istendiğini savunuyor, Babahan ise “7 Haziran seçimi sonrası ne yaptılarsa bugün de aynısını yapmaya çalışıyorlar” dedi. Sosyolog Saçılık da benzer bir yorum paylaşırken, hak savunucusu Korur-Fincancı ise 7 Haziran sonrası 22 Temmuz 2015’te yaşanan Ceylanpınar cinayetlerine dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı asker cenazesinde bir grubun saldırısına uğrayarak linç edilmek istenmesi, 7 Haziran seçimleri sonrası HDP’nin hedef alınmasına benzetildi.

Duvar yazarı İrfan Aktan “Sen misin Kürtlerden oy alan!” başlıklı yazısında CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na 31 Mart’ta batıdaki Kürtlerin desteğini almış olmanın bedelinin ödetilmek istendiğini savundu.

“O yüzen CHP, HDP’nin 7 Haziran’dan sonra maruz kaldıklarını yaşamakla karşı karşıya. HDP, AKP’yi iktidardan indirmenin bedelini ağır bir bilançoyla ödedi, ödüyor. Şimdi benzer bir bedel CHP’ye ödetilmek isteniyor ki, bu partinin etrafında ‘ehvenişer’ de olsa bir araya gelenler dağıtılabilsin.”

Kılıçdaroğlu’nun bunu tespit etmiş olduğuna işaret eden Aktan, onun saldırıdan sonra yaptığı açıklamadaki “Bu saldırı, ilk kez çok farklı siyasi görüşü olanlar bir araya geldi diye. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz. Birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” sözlerine dikkat çekerek, CHP liderinin ‘geri adım atmama’ mesajı verdiğini kaydetti.

Aktan’ınkine benzer bir yorum da gazeteci Ergun Babahan’dan geldi.

“7 Haziran seçimi sonrası ne yaptılarsa bugün de aynısını yapmaya çalışıyorlar” diyen Babahan, “Ortak zeminde birleşilmezse, Kılıçdaroğlu’na saldıranlar kazanır” başlıklı yazısında özetle şunları söyledi:

“Şiddet ve baskı ortamında tekrarlanacak bir İstanbul seçimini, halkı terörize ederek almaya çalışıyorlar belli ki…

“Gün, yeni bir 7 Haziran deneyimine, 1 Kasım’a giden süreçteki kabusun yaşanmasına izin vermeme günüdür.

“Kılıçdaroğlu’ya yapılan saldırı tıpkı 7 Haziran’da olduğu gibi halkın zihnini provokasyonlarla bulandırma, muhalefetin tamamını terörle eşdeğer kılma çabasının ilk adımıdır.

“Ortak tavır alınmazsa korkarım ki, Millet İttifakı’nın kazandığı diğer illerde de benzer girişimlere tanıklık edebiliriz; başta İstanbul olmak üzere.”

Ceylanpınar benzetmesi

KHK’yla ihraç edilen sosyolog ve 24 Haziran seçimlerinde HDP listesinden Ankara’dan aday olan Veli Saçılık da Twitter paylaşımında,  “7 Haziran sonrası yapılanların benzerini yapıyor AKP” dedi.

Saçılık’ın bu mesajını paylaşan isim ise TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı oldu.

Korur-Fincancı, Urfa Ceylanpınar’da iki polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetlere dikkat çekti.

Ceylanpınar’da 7 Haziran seçimlerinden sonra, 22 Temmuz 2015 tarihinde, iki polis şüpheli bir biçimde öldürülmüştü. Bu olay “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılıyor.

Cinayetlere ilişkin açılan davada sanıkların tamamına verilen beraat kararları geçtiğimiz günlerde Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi (istinaf) tarafından onanmıştı.

Ne oldu?

Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara’nın Çubuk ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğradı.

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı.

CHP lideri olayın ardından bir eve götürülerek, polis korumasına alındı. Saldırgan grup, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sardı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görüldü.

Kılıçdaroğlu saatler sonra zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı.


Kılıçdaroğlu’na saldırı: Neler oldu, kim ne diyor?

Davutoğlu ve Gül’den Kılıçdaroğlu’na saldırı paylaşımları