Ana SayfaGüncelMaçoğlu Dersim Belediyesi’ni devraldı: 68 milyon TL borç bırakılmış

Maçoğlu Dersim Belediyesi’ni devraldı: 68 milyon TL borç bırakılmış

HABER MERKEZİ – Dersim’in yeni belediye başkanı Fatih Maçoğlu, bir süre önce kayyum atanmış olan belediyeyi 68 milyon 350 bin TL’lik borçla devraldı.

Yerel seçimlerde sandıktan birinci çıkan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, sabah saatlerinde mazbatasını aldıktan sonra belediyenin önünde açıklama yaptı.

Açıklamaya aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz’ın da olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Konuşmasına kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek başlayan Maçoğlu, ‘hiç kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan bir bütün olarak çalışacaklarını’ söyledi.

Dersim’de bulunan tüm siyasi parti, sivil toplum kurumları ve halkla bir araya gelerek, kentte dair birlikte karar alacaklarını ifade eden Maçoğlu, kuracakları ‘Halk Meclisleri’nde birlikte çalışmak istediklerini belirttiği bütün dost kurumlardan katkı sunmalarını da istedi.

‘Kayyumların tüm çalışmalarını inceleyip, itiraz edeceğiz’

Belediyeyi 68 milyon 350 bin TL borçla devraldıklarını aktaran Maçoğlu, şunları ifade etti:

“Belediyede yapılan tüm çalışmaları özel bir ekiple araştırıp, inceleyeceğiz. Daha sonra tüm çalışmaları kamuoyuna deklere edip, belediye binasına asacağız. Kayyumun bütün çalışmalarını tek tek inceleyip, itirazlarımız olacak. Bırakılan borç bize geri adım attırmayacak. Belediye önünde kurulan bariyerleri bir an önce kaldıracağız. Belediyeyi halkın evi haline getireceğiz. Tutuklu bulunan DBP’li belediye eş baskanların bıraktığı yerden devam edeceğiz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yedinci ölüm: Elazığ Cezaevi’nde de bir tutuklu yaşamına son verdi
Sonraki Haber
Mahkeme kaleminin hatasıymış: Tekel direnişi davasının yeni olmadığı ortaya çıktı