Ana SayfaEkolojiMeteoroloji uyardı: Sıcaklık azalıyor, ‘Kuğu Fırtınası’ yolda

Meteoroloji uyardı: Sıcaklık azalıyor, ‘Kuğu Fırtınası’ yolda

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Türkiye’nin büyük bölümünde sıcaklıkların azaladığını açıkladı. Uzmanlar yurttaşları ‘Kuğu Fırtınası’na karşı uyarıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

Son değerlendirmelere göre bugün Balkanlar üzerinden gelen serin havayla birlikte Türkiye’nin büyük bir bölümünde sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada “Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir” deniliyor.

Uzmanlar ayrıca vatandaşları bahar mevsiminin ortalarında şiddetli rüzgar ve yağışlı havayla birlikte birkaç günlüğüne kışı geri getiren hava olayı olarak tanımlanan ‘Kuğu Fırtınası’na karşı da uyarıyor.

‘Kuğu Fırtınası’ hakkında

Denizcilerin uzun yılların gözlemlerine dayanarak oluşturdukları bir takvimdir.

Bu takvimde yer alan fırtınaların 1-2 gün sapmayla da olsa tuttuğu bilinmektedir.

Bahar mevsiminde meydana gelen ve tüm yurdu etkisine alan kuğu fırtınası nedeniyle şiddetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı adeta yeniden geri getirir.

Türkiye’nin fırtına takviminde yer alan ‘Kuğu Fırtınası’ da her yıl 16 Nisan’da başlayan ve 3 gün süren bir fırtınadır.

Genellikle 16-17-18 Nisan tarihlerinde etkili olan kuğu fırtınası bazı yıllar bir-iki gün kadar değişkenlik gösterebilir.

Previous post
Sudan’da darbe: Yönetime el koyan ordu, eski hükümet üyelerini tutukladı
Next post
Adana'da yolcu minibüsü devrildi: Bir kişi yaşamını yitirdi, 10 yaralı var