Ana SayfaÖzelMızraklı: Erdoğan da o salonda ağırlanmıştı, görüntüler ‘kayyum çıplak’ diyor

Mızraklı: Erdoğan da o salonda ağırlanmıştı, görüntüler ‘kayyum çıplak’ diyor

HABER MIZRAKLI – Kayyum sonrası karşılaştığı manzarayı anlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, görüntülerdeki salonda dönemin başbakanı Erdoğan’ın ağırlandığını hatırlattı. Tartışma yaratan görüntülerin “kayyum çıplak” dediğini ifade eden Mızraklı, herkesin kayyum uygulamaları konusunda nelerin yapıldığını daha iyi anlayacağını söyledi.


Haber: Hasan Özhan Ünal


31 Mart yerel seçiminde AKP adayı karşısında yüzde 62.93 oy alarak seçimi kazanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, kayyumun makam odasını paylaştığı görüntülere dair konuştu.

Tele1’de Türkiye’nin Seçimi programında Ayşegül Doğan’a açıklamalarda bulunan Mızraklı,  söz konusu görüntüleri “vicdan sahibi olan, yaşadığı coğrafyanın gerçeklikleri konusunda kaygısı olan herkesin izlediği zaman dudaklarını uçuklatan görüntüler” olarak nitelendirdi ve bir hatırlatmada bulundu:

“Bir yanıyla benim kendi şaşkınlığım var, hiç görmeyi ummadığım bir manzaraydı. Bizim belediyelerimiz döneminde de aynı salonlar vardı ama oldukça mütevaziydi; kentte yaşayanlar açısından içine girildiğinde ya da konuklar ağırlandığı zaman hiç rahatsız etmeyen bir salondu.

“Aynı salonda o dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan’ın ağırlandığını da hatırlıyorum, o görüntüler de arşivlerde vardır.”

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Kasım 2013’te Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı ziyaretten bir kare

Mızraklı görüntülerin aynı zamanda “kayyum çıplak” dediğini de ifade ederek, “Biz onlarca bilgi, belge, rapor yayınlasaydık ve deseydik ki ‘o dönemde şöyle israf talan oldu’, bize ‘bunlar muhalifleri eleştirmek için bunu diyorlar’ diyeceklerdi. Ama bu görüntüler söze gerek bırakmayan görüntülerdi” diye ekledi.

Görüntüler vesilesiyle herkesin kayyum uygulamaları konusunda nelerin yapıldığını daha iyi düşüneceğini belirten Mızraklı, şöyle devam etti:

“Halk iradesine yaslanmadan bazı mevkileri işgal edenlerin o yaşadıkları coğrafyanın gerçekliği ile, hakikati ile hiçbir zaman hemhal olamayacaklarının görüntüleri oldu.

“Bulunduğum odaya geldiğim zaman etrafın zırhlı pencerelerle kaplandığını gördüm, kapılar çelik özel kapılardı. Böyle bir alanın içine saklanarak orada kendinize küçük saraylar yaratsanız bile siz o kentin ne ruh halini ne sosyal halini ne ihtiyaçlarını ne umutlarını ne de kaygılarını anlayamazsınız. Bunlar da onun görüntüleri oldu.”

Ne oldu?

31 Mart yerel seçimlerinin kazananı olan HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, mazbatasını aldıktan sonra kayyum Cumali Atilla’dan devraldığı makam odasının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Mızraklı’nın ‘talan ve israfın göstergesi’ olarak nitelediği odada birçok değişiklik yapıldığı görülüyordu.

Videoda kayyum Atilla’nın kendisine özel bir banyo yaptırdığı göze çarpıyordu.

Mızraklı’nın “Bakın Bakın! Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar… Bütün israf ve şatafatlarını halka tek tek göstereceğiz. Yorum sizin…” ifadesiyle paylaştığı video şöyleydi:


Kayyumların ardından: Her şey kendileri için güzelmiş! – İbrahim Aslan


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Financial Times: Merkez Bankası rezervleri için milyarlarca dolarlık kısa vadeli borç kullanıyor
Sonraki Haber
Erdoğan'dan Memur-Sen'e “Dik durun” çağrısı, Financial Times'a tepki