Ana SayfaGüncelÖykü Arin’e annesinden yarı uyumlu ilik nakli gerçekleştirildi

Öykü Arin’e annesinden yarı uyumlu ilik nakli gerçekleştirildi

HABER MERKEZİ – Lösemi hastası Öykü Arin’e, annesi Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu ilik nakli yapıldı. İliğin Öykü Arin’e uyup uymadığı ise 28 günün sonunda belli olacak.

İzmir’de yaşayan ve nadir görülen Juvenil Miyelomonostik lösemi tanısı konulan 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya, annesi Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu ilik nakli dün akşam gerçekleştirildi.

Annesinden ameliyathane ortamında akşam saatlerinde toplanan kök hücreler, Öykü Arin için uygun hale getirilip nakledildi.

Naklin ardından Öykü Arin, 28 gün steril ortamda gözetim altında tutulacak ve iliğin uyup uymadığı da bu dönemde belli olacak.

Eylem Şen Yazıcı yaptığı açıklamada, heyecanlı bir sürece girdiklerini, naklin tutmasını umutla beklediklerini ifade etti.

‘Lösemi kaybedecek, biz kazanacağız’

Öykü Arin’e uygun donör bulmak için yürütülen kampanyanın bitmediğini vurgulayan Şen Yazıcı, “Çünkü yarı uyumlu nakil başarılı olmayabilir ya da hastalık tekrar edebilir. Kampanyamız devam edecek. Lösemi kaybedecek, biz kazanacağız. Öykü Arin için inşallah 18 Nisan yeni doğum günü olur” dedi.

Şen Yazıcı sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Canım kızım Öykü Arin’ime benden alınan kök hücreler nakledildi. Çok güzel bir bahçeye tohum ekildi ve 20 gün içinde filizlenip Öykü Arin’in iliklerine yerleşmesini tüm kalbimle umut ediyorum. Bu süreçte yeni kök hücreler ile Öykü Arin’in iliği arasında ilik savaşı denilebilecek bir süreç yaşanacak. ‘Graft Versus Host’ ismi verilen uyumlanma ya da uyum mücadelesi sürecinde kalan JMML hücreleri varsa onların da bertaraf edileceğine eminim. Ciddi risk ihtimalleri var evet ama bence onlar olmayacak. Ufak tefek sorunlarla atlatacak bence. Çünkü Öykü Arin çok güçlü bir aslan ve de çok güzel gözlü bir ceylan.”