Ana SayfaGüncelPolisin yaraladığı HDP’li vekillerden biri taburcu edildi, biri hala hastanede

Polisin yaraladığı HDP’li vekillerden biri taburcu edildi, biri hala hastanede

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirmek istediği açıklamayı engelleyen polislerce yaralanan milletvekili Tosun hala hastanede tedavi altında, darp edilen milletvekili Farisoğulları ise hastaneden taburcu edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan HDP, “Milletvekilimizin canına kast eden kolluk güçlerine ilişkin hukuki süreçleri başlatacak, suç duyurularını yapacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü’nün, tecridin kaldırılması talebiyle sürdürülen açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) KHK’li seçilmişlere mazbata verilmemesine ilişkin Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda yapacağı basın açıklaması dün (17 Nisan) polis tarafından engellenmişti.

TOMA araçlarının tazyikli su sıktığı gruptan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun yaralanmış, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ile HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Semra Güzel de polislerce darp edilmişti.

Hastanede tedavi altına alınan Musa Farisoğulları, 10 günlük iş göremez raporu alarak bugün taburcu edildi.

Gözüne aldığı darbe sonucu göz çevresinde morarma oluşan Farisoğulları’nın risk devam etmesine rağmen kendi isteğiyle hastaneden taburcu edildiği bildirildi.

Farisoğulları, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak.

TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile beton zemine sert bir şekilde düşmesi sonucu omurgasında çatlak meydana gelen Remziye Tosun’un ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

‘Kolluk güçlerine ilişkin hukuki süreç başlatılacak’

Konuya dair yazılı olarak bir açıklama yapan HDP, sorumlulara ilişkin hukuki süreç başlatmak için adım atılacağını kaydetti.

“Diyarbakır İl Örgütümüz tarafından “tecrit ve açlık grevlerine sessiz kalınmasına ve YSK’nin KHK kararına karşı” yapılmak istenen, milletvekillerimizin de yer aldığı basın açıklamasına polis saldırmıştır. TEM Müdürü’nün talimatı ile başlayan müdahalede milletvekilimiz Remziye Tosun sert şekilde yere düşerek darbe almış ve bayılmış, milletvekilimiz Musa Farisoğulları da darp edilerek gözünden yaralanmıştır.

“Polis saldırısında milletvekillerimiz hedef alınarak, yaşamlarına kast edilmiştir. Milletvekilimiz Remziye Tosun sedye ile hastaneye kaldırıldığı sırada dahi polis saldırısı devam etmiştir. Milletvekilimizin canına kast eden kolluk güçlerine ilişkin hukuki süreçleri başlatacak, suç duyurularını yapacak; cezai, hukuki ve idari başvurularımızın takipçisi olacağız.”