Ana SayfaGüncelRabia Naz’ın ölümü: Baba Şaban Vatan ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tutulacak

Rabia Naz’ın ölümü: Baba Şaban Vatan ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tutulacak

HABER MERKEZİ – Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, üç hafta süreyle Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tutulacak.

Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’ın Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne ‘gözlem için yatırılma kararı’na yapılan itiraz reddedildi.

Giresun Sulh Ceza Hakimliği’nin gerekçeli kararında, “dosya kapsamı itibariyle usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığından, yerinde görülmeyen itirazın reddine” ifadelerine yer verildi.

Şaban Vatan’ın ağabeyi Muhammet Vatan’ın “kardeşinin akıl sağlığının yerinde olmadığı” yönündeki ifadesini de gerekçe gösteren mahkeme, Şaban Vatan’ın hastaneye sevkini talep etti.

medyablok’a konuşan Şaban Vatan, ”Asılsız belgelerle beni hastaneye götürüyorlar. Orada ne işlem yapacaklarını da bilmiyorum. Şimdilik 3 hafta yatış verdiler. Ama herhalde delirtip susturmaya çalışacaklar beni’’ dedi.

Birçok kentte ‘adalet’ çağrısı

Öte yandan Kadın Meclisleri, 13 Nisan Cumartesi günü 27 ilde bir araya gelerek Rabia Naz Vatan için adalet talebinde bulunacak.

Yapılan açıklamada, “Bugün Türkiye’nin birçok meydanında Rabia Naz için adalet istiyoruz. O koltuklarda oturup bu ölümün üzerini örtmeye çalışanlar iyi dinlesin: Biz bu davanın peşini bırakmayacağız” denildi ve şu çağrıda bulunuldu:

“Yapılması gereken bellidir: Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar failleri aklamak için değil bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz’a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler. Adalet biziz susmayacağız.”

Ne olmuştu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunmuştu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürülmüştü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verilmişti.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söylemişti. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” demişti.

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine savcılığın talimatıyla Mart ayında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edilmişti.

Muhammet Vatan, kardeşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürerken, Şaban Vatan ağabeyinin “para karşılığında Rabia Naz Vatan’ın ölümünü örtbas etmeye çalışmakla” suçluyor.


Adli tıp ‘var’ demişti: Başsavcılığa göre Rabia Naz’ın öldüğü yerde ‘kaza bulgusu yok’