Ana SayfaGüncelRTÜK’ten ‘Kılıçdaroğlu’na idam’ anonsunun yapıldığı Akit TV’ye ceza

RTÜK’ten ‘Kılıçdaroğlu’na idam’ anonsunun yapıldığı Akit TV’ye ceza

HABER MERKEZİ – RTÜK, muhabir Mustafa Özmen’in “Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor” sözlerine yer veren Akit TV’ye para cezası verdi. Ayrıca KRT TV’ye de ‘Erdoğan’a yönelik küçük düşürücü ifadeler’ kullanıldığı gerekçesiyle ceza uygulandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin başkanlığında toplanan Üst Kurul, Akit TV ve KRT’ye ceza verdi.

RTÜK’ün AKİT TV’ye ceza verme nedeni, muhabir Mustafa Özmen’in ‘Gün Başlıyor’ isimli programda müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi’nde yaptığı konuşmada, bahçede bulunan darağacını göstererek, “Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor” şeklindeki sözleri.

6112 sayılı yasada yer alan ”yayınlar siyasi ve felsefi düşünce ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapılamaz” hükmünü hatırlatan RTÜK, kanala bu yasayı ihlalden idari para cezası verdi.

AKİT TV’ye ‘Saklanan Tarih’ programında Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘manevi şahsına yönelik kastı aşan ifadeler’ kullandığı gerekçe gösterilerek de idari para cezası uygulandı.

Ayrıca RTÜK, KRT kanalına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘aşağılayıcı, küçük düşürücü’ sözler sarf edildiği gerekçesiyle idari para cezası ve 2 kez program durdurma cezası verdi.


‘Kılıçdaroğlu’na idam’ anonsu yapan Akit TV muhabirine soruşturma