Ana SayfaGüncelSaadet Partisi’nin genel merkez binası tahliye ediliyor

Saadet Partisi’nin genel merkez binası tahliye ediliyor

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi’nin Ankara’daki genel merkez binası polis eşliğinde tahliye ediliyor.

Aynı zamanda Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu olan Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın şikayeti üzerine Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Binası için tahliye işlemi başlatıldı.

Polis ekipleri, icra memurları ve avukatlar sabah saatlerinde binaya gelirken, Ankara’daki genel merkezin tahliyesi sürüyor.

BBC Türkçe’den Funda Öztürk’ün haberine göre partinin avukatı Fatih Beyazıt, yaptığı basın açıklamasında, “Pazar gününe kadar beklemediler. Yeni binamızın kira kontratını yaptık ancak şık olmayan bir şekilde bugün tahliye edilmesini istediler” dedi.

Beyazıt, “Şık olmayan bir şekilde tahliye gerçekleşiyor. 5-6 gün süreceğini tahmin ediyoruz. Eşyalarımız Yediemin icra deposuna götürülüyor, biz oradan tutanaklarla teslim alacağız. Çünkü karşı tarafa herhangi bir borcumuz yok. İçerideki herhangi bir şeyin haciz edilmesi mümkün değil, bugün sadece tahliye gerçekleşiyor” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi Genel Merkez Binası’nın kiralarının ödenmediği gerekçesiyle partiye dava açmıştı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15’inci Hukuk Dairesi’nce verilen tahliye kararı Yargıtay tarafından onanmış ve binanın tahliyesi Kasım 2018’de kesinleşmişti.