Ana SayfaGüncelSeçimin ardından: 8 gün sonra İstanbul’da yeniden oy sayımında sona doğru

Seçimin ardından: 8 gün sonra İstanbul’da yeniden oy sayımında sona doğru

HABER MERKEZİ – 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen AKP’nin itirazı nedeniyle İstanbul’da hala kesin sonuçlar açıklanmadı. İstanbul’da geçersiz oylar yüzde 90 oranında sayılırken, İmamoğlu hala önde. Ancak AKP, İstanbul’un tüm ilçelerinde tüm oyların yeniden sayımı için YSK’ye iletilmek üzere İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi sundu. İstanbul’un yanı sıra seçimin en tartışmalı kentlerinden Muş’ta ise YSK, HDP’nin yaptığı itirazı reddetti. Günün öne çıkan gelişmelerini canlı sayfamızdan aktardık.

 


20:34 | İstanbul Barosu: Seçimler bitmiştir, ‘hayatın doğal akışı’ ilan edilmelidir

İstanbul Barosu, İstanbul’da devam eden oy sayım tartışmalarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

“31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Yönetim Seçimleri sonucunda beliren millet iradesinin İstanbul’daki sonuçları, giderek demokratik niteliğinden uzaklaştırılan bir yeni aşamaya vardırılmıştır” ifadeleriyle başlayan açıklamadan satırbaşları şöyle:

  • “Geçersiz oyların yeniden sayımı yönündeki itirazların bütün ilçelerde yapılması bir “hak” olmakla birlikte, barındırdığı soyutluk nedeniyle, hukuksal temelinden uzaklaşmıştır”
  • “Bugün itibariyle içinde bulunduğumuz durum, mazbata verilip verilmemesini çok aşan yeni bir boyutu ifade etmektedir.”
  • “Bugün Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar, yargı organı konumunda ve yetkisinde bulunan kurumsallıkları baskı altına alan ve onların tarafsızlığını etkileyen bir içerik taşımaktadır. Başka hiçbir kişi ve kurumun sahip bulunmadığı, “yargıyı etkileme gücüne” sahip bulunan Sayın Cumhurbaşkanının bu tümceleri YSK kararlarına yansır ise, sadece yeni bir hukuki ve siyasi kaostan değil, demokrasinin kazanımlarından çok ciddi bir geriye gidişten söz etmek gerekecektir.”
  • YSK içtihatları, oyların yeniden sayılması veya seçimlerin yenilenmesi gibi kararların alınmasına asla olanak vermez. Seçim Hukuku uzmanlarının tereddütsüz biçimde mutabık kaldıkları bir konuda siyasetin taassubunun hukuku ezmesine izin verilmemelidir.

Baro’nun açıklaması, “Ezcümle: İstanbul’da seçimler bitmiştir ve hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün yurttaşlar, bu seçimin sonucunu bilmektedir. ‘Hayatın doğal akışı’ ilan edilmelidir. Hukuk bunun için vardır” ifadeleriyle sonlandırıldı.

  • Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

20:20 | CHP: İtiraz hissiyatla yapılmaz, somut delillere dayanarak yapılır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un sandık yetkilileri ile ilgili dile getirdiği Fethullah Gülen cemaati iddiasına tepki gösterdi.

Öztrak “Bu son derece tehlikeli bir sorudur. Hepimizin aklına, bu işin iktidarın bilgisi dahilinde, seçimi çalmanın maymuncuğu olarak oraya monte edildiği düşüncesini getirir” dedi.

Faik Öztrak, şunları söyledi:

“Sandık kurularını yaparken, sandık kurulu başkanları memur olacak. Sizin yaptığınız düzenlemelerle, yöresinde tanınan kişiler arasından seçilecek denmiş. Hiçbir itiraz olmamış(…)Sandıktan çıkınca milli irade, sandıktan çıkmayınca şaibe. Anlaşılan o ki iktidar nezdinde İstanbul’un büyük bir önemi var. Hatta Türkiye’den de önemli.

Öztrak ayrıca “İtiraz hissiyatla yapılmaz, somut delilere dayanarak yapılır. Bunun adı oyun bozanlıktır, kaybetmeyi bilmemektir, mızıkçılıktır” sözlerini kaydetti.


19:50 | Seçim günü iki Saadet Partili öldürülmüştü: Pütürge’deki mahallede muhtarlık seçimi tekrarlanacak

31 Mart’ta Malatya’nın Pütürge ilçesinde oy verme işlemi sırasında Saadet Partisi üyesi İlyas Aktaş ile kuzeni Hasan Aktaş vurularak öldürülmüştü.

Olayın ardından açıklama yapan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Malatya Pütürge’de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir” diye belirtmişti.

Pütürge’nin Bölünmez Mahallesi’nde yaşanan silahlı saldırı sebebiyle seçmenler muhtarlık seçiminde oy kullanamamıştı.

Bu sebeple İl Seçim Kurulu, söz konusu mahalledeki muhtarlık seçiminin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verdi.

DHA’nın haberine göre, öte yandan merkez ilçe Yeşilyurt’a bağlı Öncü Mahallesi’nde oyların yakıldığı, Darende ilçesine bağlı Aşağı Ulupınar Mahallesi’nde de oy torbasının çalındığı iddiaları nedeniyle muhtarlık seçimlerinin 2 Haziran’da yeniden yapılması kararlaştırıldı.


19:03 | Dargeçit’te HDP’nin itirazına İl Seçim Kurulu’ndan ret

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 77 sandığın yeniden sayımı için fotoğraf ve tutanaklar sunularak yapılan itiraz başvurusu, İlçe Seçim Kurulu’nun ardından İl Seçim Kurulu tarafından da reddedildi.

HDP’nin başvurusunu değerlendiren Kurul, kararına gerekçe olarak başvurunun “somut dayanaktan yoksun” olmasını gösterdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre 1001-1076 no’lu sandıklar arasında bulunan sandıklara ilişkin İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz başvurusunda, “Geçersiz oyların sonucu etkileyecek düzeyde olması ile beraber tutanaklarda partilerinin sandık kurulu üyelerinin imzalarının olmaması ve tutanakların polis tarafından doldurulduğunun fotoğrafla kayıt altına alınması” ifadelerine yer verilmişti.

İlçe Seçim Kurulu, partilerin itiraz dilekçelerinde sunduğu ve bir polisin açık bir şekilde tutanak doldurduğu görülen fotoğrafa ilişkin ise Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti.


18:55 | CHP’li Kaftancıoğlu’ndan AKP’li Yavuz’a yanıt: Fark 15 binin üzerinde

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da geçersiz oyların tekrar sayımıyla iki aday arasındaki oy farkının 14 binlere indiğini söyleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’a Twitter’dan yanıt verdi.

YSK’nin sitesinden ekran görüntüsü yayınlayan Kaftancıoğlu’nun paylaşımına göre fark 15 bin 209 olarak gözüküyor.

Kaftancıoğlu bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na mazbata verilmesi için İstanbul İl Seçim Kurulu’na dilekçe vermiş, önceki iki seçimde de itirazlar bulunması ve kesin sonuçların Mayıs ayında açıklanmasına rağmen eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a mazbatanın verildiğini hatırlatmıştı.


18:20 | AKP’li Yavuz: Ortada bir oy yolsuzluğu var, suistimal var, bu mesele burada bitmeyecek

Fotoğraf: DHA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul’da geçersiz oyların tekrardan sayılması sonucunda aradaki farkın 14 binlere indiğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Yavuz, “Demek ki ortada bir oy yolsuzluğu var, suistimal var, usulsüzlük var. Bu kesin var da, bunun bir tarafına da organizeli diyoruz. Burada binlerce problemli iş ve işlem var. Bunların hepsinin üst üste gelmesi mümkün mü?” diye sordu.

Yavuz, CHP’nin “Geçersiz oyların yüzde 93’ü sayıldı” açıklamasının aksine geçersiz oyların yüzde 88’inin sayıldığını dile getirdi ve karşılaştıkları ihlallerin şunlar olduğunu söyledi.

  • Büyükçekmece’de 7 bin 282 kişi dışarıdan buraya kaydedildi, usulsüz adreslere yapılan kayıtlarla ilgili bir kişi 18 Ocak 2019’da tutuklandı.
  • Kamu görevlilerinden oluşması gereken sandık görevlileri, ilçe seçim kurulları tarafından bu kuralın dışına çıkarak atandı, yasak olmasına rağmen TSK görevlileri de atananlar arasında.

“Bir kişinin başkalarından yardım almadan bütün bunları yapması mümkün müdür? Bu işte bir şey var demeyelim de ne diyelim?” diyen Yavuz, “Bu mesele burada bitmeyecek, daha kullanabileceğimiz hukuki yollar ve yöntemler var. Onları sonuna kadar kullanacağız. Ama onunla da yetinmeyeceğiz. Bir siyasal ve sayısal meşruiyet yok” diye konuştu.

Yavuz ayrıca şunları kaydetti:

“Bu sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı diye merak ediyorum ben. Buna ilişkin de emarelerimiz var ama araştırmaya devam ediyoruz. Bir stratejik akıl belli güçleri birleştirdi ve böyle bir şeyin ortaya çıkmasına neden oldu.”


15:52 | Bursa’da CHP’nin ‘geçersiz oylar sayılsın’ talebine ret

Bursa’da CHP’nin geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazı, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre AKP’nin adayı Alinur Aktaş seçimlerde oyların yüzde 49,62’sini alırken, CHP’nin adayı Mustafa Bozbey onu yüzde 47,03’lük oy oranıyla takip etmişti.

Aktaş ile Bozbey arasındaki oy farkı ise 46 bin 932 olarak açıklanmıştı.

Öte yandan kentteki seçimlerden geçersiz olarak kabul edilen oy sayısı 58 bin 666.


14:59 | İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre İstanbul Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, bugün İstanbul Kartal’da yaptığı mitingde, “Küçük fark dedikleri 15 bin oyla kazanılan bu seçimi şaibeli olarak tanımlamaya çalışıyorlar” dedi.

“15 bin oyu küçümseyenler, 16 milyonun iradesini küçümsüyor, AK Partili hemşerilerimin de oylarını küçümsüyorlar, AK Partili dostlarımın da kalplerini kırıyorlar” ifadelerini kullanan İmamoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “1 oyla bile seçim kazanılır” sözlerini hatırlattı, konuşmasına şöyle devam etti:

“AK Parti’ye oy vermiş seçmenlere söyleyeyim, sizi mahcup ediyorlar görüyorum. Ben Ekrem İmamoğlu olarak kollarımı açtım, tüm maneviyatınızla, tüm değerlerinizle sizi kucaklamaya hazır olduğumu bütün AK Partili hemşerilerime duyuruyorum.”

“Bu mesele Ekrem İmamoğlu meselesi değil memleket meselesidir. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin. Bir seçimden dolayı demokrasi mücadelesinde mahcup etmeyin. Kardeşim 1994 yılında seçildiğinizde eliyle makamı teslim ettiler, bir şey mi oldu Allah aşkına?”

İmamoğlu konuşmasında basın kuruluşlarını da eleştirdi.

Anadolu Ajansı yöneticilerine “Hepimizin cebindeki parayla maaş alan, kurtuluşumuzun simgesi olan AA’da yönetici olduklarını düşünen tümünü buradan şiddetle tekrar kınıyorum” sözleriyle seslenen İmamoğlu, diğer haber kanalları ve sahipleri hakkında ise şöyle konuştu:

“NTV’yi, Şahenk ailesini, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNNTürk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum. Ailelerini, geçmişten bugüne iş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Yoksa gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim. Saygı duyduğum için bunu söylemek zorundayım.”


12:45 | Kılıçdaroğlu: Sandıkların yüzde 92.30’u sayıldı, İmamoğlu 15 bin 722 oy farkla önde

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki yeniden sayım sonuçlarına dair ellerindeki en son veriyi açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına göre göre sandıkların yüzde 92.30’u sayıldı ve Ekrem İmamoğlu 15 bin 722 oy farkla önde.


12:38 | YSK Başkanı ‘uygun değil’ deyip, gazetecilerden soru kabul etmedi

YSK Başkanı Sadi Güven, 31 Mart seçimlerinin ardından yapılan itirazlara ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

YSK önünde bekleyen basın mensupları, sabah saatlerinde kurum binasının girişinde, Güven’den özellikle İstanbul’da seçimin ardından yapılan itirazlarla ilgili değerlendirme almak istedi.

Gazetecilerden soru almayan YSK Başkanı, “Yargı süreci devam ettiği için herhangi bir değerlendirme yapmam uygun değil” diyerek, binaya girdi.

Öte yandan AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın İstanbul’daki 38 ilçede oyların yeniden sayılması talebine ilişkin dilekçesinin YSK’ye ulaştığı ve gün içinde değerlendirileceği öğrenildi.


12:35 | Seçimin ardından Sedat Peker: Devlet ‘sokağa çıkın’ derse çıkarız

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 31 Mart seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada açık tehditlerde bulundu.

Daha önce Cumhur İttifakı’na destek çağrısı yapan Peker, yerel seçime ilişkin yazısında da “Devletimiz ne görev verirse yaparız, ‘sokağa çıkın’ dese sokağa çıkarız” dedi.


12:27 | Kılıçdaroğlu ve Akşener’den YSK’ye çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılan görüşme ardından Kılıçdaroğlu ile Akşener ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “31 Mart’ta yerel seçim yaptık, belediye başkanı seçtik, muhtarları seçtik. Bugün 8’inci gündeyiz ama hala yerel seçimlerle ilgili tartışmalar devam ediyor. YSK kararlarını hukuk güvenliği içinde almak zorundadır. YSK kanunlara uymak zorundadır” diyerek çağrıda bulundu.

YSK’nin sandık güvenliğini bozar bir sürecin içine girdiğini söyleyen CHP lideri, “Hakimin tarafsızlığı önemlidir” dedi.

Benzer şekilde Akşener de YSK’ye çağrı yaptı:

“YSK hakimlerine sesleniyorum çocuklarınızın yüzüne bakabilir halde olun. CHP, İYİ Parti ya da AK Parti’nin ofisi değilsiniz. Seçim güvenliğini takip eden bir yüksek hukuk kurumusunuz. Anlaşılıyor ki İstanbul’u kazanıncaya kadar seçimler tekrar tekrar olabilecek gibi bir talep aldık. Adalet Bakanı hislerine göre ‘problem var’ diyor. Türkiye’nin bir an evvel normalleşmesi lazım.”


12:21 | Batman, Varto, Bulanık ve Cizre belediye eşbaşkanları mazbatalarını aldı

Muş’un Varto ilçesinde yerel seçimlerde yüzde 44.98 oy oranı ile HDP Varto Belediye Eşbaşkanları Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın, mazbatalarını aldı. Bulanık Belediye Eşbaşkanları Eylem Saruca ve Adnan Topçu da İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldı.

Batman’daki yerel seçimde geçerli 181 bin 767 oyun 119 bin 840’ını alan HDP, Batman Belediyesi’ni yüzde 66’lık bir oranla kazandı. Sonuçların ardından Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, mazbatalarını aldı.

Yerel seçimlerde yüzde 77 oy alan HDP Cizre Belediye Eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu da bugün mazbatalarını aldı.


12:18 | Soyer ve Yavaş mazbatalarını aldı: “Darısı İstanbul’un başına”

31 Mart 2019’da yapılan seçimlerde CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Tunç Soyer, mazbatasını teslim aldı.

Soyer,  “Bugün bu görevi devralıyorum ama şunu da biliyorum ki bu bir nöbet, bu nöbeti de büyük bir sorumlulukla yapacağız” dedi ve bir temennide bulundu:

“Dilerim bugün Ankara ve İstanbul’da bir türlü o koltukları boşaltmayanlara ders olur. Bana oy veren herkese bu kenti daha büyük bir gurur duyarak yaşaması için ve bu kenti korumak için canla, başla ve aşkla çalışacağımı söylüyorum.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Mansur Yavaş da mazbatasını aldı.

“Mazbatayı Ankaralılar adına alıyorum” diyen Yavaş, “Ankaralı vatandaşlarımızdan hiç kimseyi ayırmadan görevimizi yapacağız. Adaletten, liyakattan vazgeçmeden görevimizi yapacağız. Bu sesimizi Ankaralılara duyurduk ve sonuçta bu mazbatayı aldık. Çok itirazlı bir süreç oldu ama mazbatamızı aldık” ifadelerini kullandı. Yavaş, “Darısı İstanbul için olsun” dedi.


11:17 | Erdoğan: İstanbul’da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimse girmesin, oyların tümü usulsüz

Rusya’ya hareketi öncesi konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki itiraz süreciyle ilgili konuştu.

Erdoğan İstanbul’daki oylar için “Bazıları değil neredeyse bütünü usulsüz” dedi ve şöyle konuştu:

“10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok. Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak müraacat edilmesi gerken yer ilçe, il seçim kurulları ve YSK’dır. İtiraz süreci biter ve sonuç başımızın üzeri deriz.”

Konuyla ilgili savcıların da gereğini yapacağını söyleyen Erdoğan, “Teşekkürler İstanbul” pankartını da savundu: “Bundan daha doğal ne olabilir?”


09:56 | Bitlis’te gösteri, konser, yürüyüş ve konferanslar 14 günlüğüne yasaklandı

Fotoğraf: MA

Bitlis Valiliği il genelinde her türlü gösteri, yürüyüş, miting, toplantı, açlık grevi, çadır kurma, oturma eylemleri gibi etkinlikleri 14 günlüğüne yasakladı.

Bu etkinliklerin yanı sıra afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konser, panel, konferans, temsillerin de yasaklandığı duyuruldu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada yasağın gerekçeleri şöyle ifade edildi:

“Alınan istihbari bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda yaşanması muhtemel toplumsal olayların önlenmesi, farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının engellenmesi, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, müessif olayların yaşanmaması…”

Yasak il merkezinin yanı sıra ilçeler ve jandarma sorumluluk bölgelerini de kapsıyor.

Bugün başlayan yasak 21 Nisan gecesi sona erecek.


09:52 | HDP’nin kazandığı Kars’ta seçim sonrası eylem ve etkinliklere yasak

HDP’nin kazandığı Kars’ta, eylem ve etkinlikler 12 gün boyunca yasaklandı. Kars Valiliği’nce yapılan açıklamada seçim sonrasına işaret edilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı kesimler tarafından seçim sonuçlarına gölge düşürmek, ilimizde kaos ortamı yaratmak, karşıt görüşlü grupları karşı karşıya getirmek ve gruplar arasında kavga, şiddet ortamı vb. ortamlar yaratmak amacıyla provokatif eylem, kanunsuz gösteri ve yürüyüş düzenleme, açık ve kapalı yer toplantıları düzenleme, yasadışı slogan atma, pankart açma, stant açma, sokak etkinliği, sokak şenliği vb. eylem ve etkinlikler düzenleyebilecekleri şeklinde istihbari bilgiler elde edilmiştir.”

Bu bilgiler doğrultusunda yasağın ilan edildiğini bildire Valilik, düzenlenebilecek her türlü toplantı, gösteri, yürüyüş, miting, basın açıklaması, stant açma, oturma eylemi, çadır kurma, sokak etkinliği, sokak şenliği gibi eylem ve etkinlikleri yasakladığını kaydetti.

Açıklamaya göre yasak bugün yani 8 Nisan’dan 2 Nisan’a dek geçerli.


09:00 | İmamoğlu sosyal medyada 5.7 milyon kez izlendi

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığına seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu, ana akım medyanın basın toplantılarına ‘ambargo’ koymasına rağmen sosyal medyada hatrı sayılır bir izleyici kitlesine ulaştı.

Diken’in haberine göre İmamoğlu’nun resmi Facebook hesabından paylaşılan 22 dakikalık basın toplantısı videosu, kısa sürede 1 milyon 1552 kişi tarafından seyredildi. Yine hesaptan, basın toplantısının bazı kısımlarının paylaşıldığı üç video da toplamda 523 bin kez izlendi.

CHP’li siyasetçi, aynı basın toplantısından üç video da Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Buradaki toplam izlenme sayısı ise yaklaşık 2 milyon 273 bine ulaştı.

Instagram’da da üç video toplamda 2 milyon 509 bin 978 kez izlendi.

Böylece İmamoğlu’nun TV’ler tarafından verilmeyen basın toplantısı, 8 Nisan saat 02.45 itibariyle, sosyal medyada toplamda 5 milyon 779 bin izlenmeye sayısına ulaşmış oldu.

Ne demişti?

İmamoğlu, dünkü basın toplantısında AKP’nin İstanbul’daki tüm oyların sayılması talebini eleştirmişti.

Canlı yayında hesap makinesiyle hesap yapan CHP’li siyasetçi, tüm oyların yeniden sayılması halinde, bunun 238 gün süreceğini ifade etmişti.

İmamoğlu, “İstanbul’a bedel ödetmesinler” demişti.

“Toplumun vicdanında bu süreç bitmiştir. Bu memlekete bedel ödetmesinler. Bu sürecin en güçlü ve inandığı YSK’ya sesleniyorum. Tarihi bir sorumluluğunuz var. Bu sorumluluğu yerine getirdiğinizde Türkiye rahatlayacak. Türkiye’de çifte standart yaratmayacak 82 milyon insanı rahatlatacak bir karar bekliyoruz.”


08: 57 | Ankara’da CHP’nin adayı Mansur Yavaş bugün mazbatasını alıyor

YSK’nın başvuruyu reddetmesi ardından CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı kesinleşmiş oldu.

Basın danışmanının verdiği bilgiye göre Yavaş bugün mazbatasını alacak. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Yavaş’ın bugün mazbatasını alacağını Twitter üzerinden duyurdu.

DHA Mansur Yavaş’ın bugün saat 11.00’da mazbatasını alacağını, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek devir teslim törenine katılacağını, ardından Anıtkabir’i ziyaret edeceğini belirtti.

Mansur Yavaş, 16.30’da ise belediye önünde halka seslenecek.


08:55 | İstanbul’da İmamoğlu 15 bin 823 oy önde

CHP’nin açıkladığı son bilgiye göre İstanbul’da geçersiz oyların sayımı yüzde 90 oranında sayıldı.

Buna göre ise İmamoğlu’nun oyu 4 milyon 171 bin 216, Yıldırım’ın oyu 4 milyon 155 bin 393.

İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark da İmamoğlu lehine 15 bin 823.


08:50 | YSK, HDP’nin Muş için yaptığı itirazı reddetti

31 Mart yerel seçimlerinde Muş kent merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayı 15 bin 919, HDP ise 15 bin 381 oy aldı. Kurulan 103 sandıkta kullanılan 2 bin 500 oy ise geçersiz sayıldı.

Geçersiz sayılan oyların büyük bir bölümünün kendilerine ait olduğunu belirten HDP, oyların yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu’na itiraz etmişti.

İtirazın reddedilmesi üzerine HDP, YSK’ye başvurmuştu. İtirazı değerlendiren YSK, ret kararı verdi.

HDP Muş Belediyesi eş başkan adayı Sırrı Sakık, duruma sosyal medya hesabı Twitter’dan tepki gösterdi: