Ana SayfaGüncelSeçimlerin ardından: İtirazlar sürüyor, KHK’li seçilmişlere mazbata verilmeyecek

Seçimlerin ardından: İtirazlar sürüyor, KHK’li seçilmişlere mazbata verilmeyecek

HABER MERKEZİ – 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 11 gün geçmesine rağmen seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor. YSK, haklarında KHK’yle işlem yapılan seçimlere mazbata verilmemesine karar verirken, HDP bu kararın geçerli olduğu merkezlerde seçimlerin yenilenmesi talebinde bulundu. Ayrıca AKP’nin Büyükçekmece’de ‘usulsüzlük’ yapıldığı iddiasıyla yaptığı ‘olağanüstü itiraz’ı değerlendiren YSK, İstanbul’daki sayımların sonlanmasının ardından başvuruyu görüşme yönünde karar verdi. İşte günün öne çıkan gelişmeleri…

 


20:45 | Yıldırım: Suskunluğumu yanlış yorumlayanlar var

Yerel seçimlerin ardından İstanbul’da seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürerken, Binali Yıldırım Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Yıldırım, “Son günlerde seçim süreci ile ilgili suskunluğumu yanlış yorumlayanlar var. Bilinmelidir ki bu tutumum YSK karar sürecine saygımın gereğidir. Süreci partim ve yetkili kurullarımızla yakından takip ediyorum. Seçmen söyleyeceğini söyledi. Artık söz YSK’nındır. Nokta. Saygılarımla” ifadelerini kaydetti.


20:15 | CHP Sözcüsü’nden YSK’nin ‘Büyükçekmece’ kararına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YSK’nin AKP’nin itirazı üzerine görüştüğü ‘Büyükçekmece’ başvurusuna dönük kararını ertelemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Öztrak, “YSK tarafından alınan bu karar, Kurul’un ağır baskı altında olduğunu bir kez daha göstermektedir” dedi.

“Yüksek Seçim Kurulu, iktidarın Büyükçekmece’yle ilgili itiraz başvurusunun görüşmesini ertelemiştir. YSK tarafından alınan bu karar, Kurul’un ağır baskı altında olduğunu bir kez daha göstermektedir. İktidar, sandıkta kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini masada çalabilmek için bir kumpas planını uygulamaktadır. Bu erteleme kararı, söz konusu kumpas dosyasının tamamlaması için iktidara zaman kazandırmayı amaçlamaktadır. Alınan bu erteleme kararıyla, ülkemiz demokrasisine ve hukuk devletine verilen hasar giderek büyümektedir.”

YSK, AKP’nin Büyükçekmece’de seçimlerin iptal edilerek tekrarlanmasına yönelik başvurusunun görüşülmesini akşam saatlerinde ertelemişti.

İtiraz üzerine toplanan YSK, nihai karar için İstanbul’daki sayımın bitmesini ve birleştirme tutanaklarının düzenlenmesini bekleme kararı almış, ayrıca bir sonraki görüşmede AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi yönündeki itirazının da ele alınacağı bildirilmişti.


20:05 | Iğdır’da seçimin iptalini isteyen MHP’nin talebine ret

HDP’nin oyların yüzde 50,10’unu alarak yerel seçimleri önde tamamladığı Iğdır’da, MHP’nin seçimin iptali için YSK’ye taşıdığı itiraz başvurusu reddedildi.

YSK, seçim sonuçlarında herhangi bir usulsüzlük olmadığı gerekçesiyle MHP’nin iptal istemini reddetti.

Iğdır’ın HDP’li Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş, kararı Twitter üzerinden şöyle duyurdu:

“Merhaba değerli Iğdır halkı, MHP’nin Iğdır’ın seçimlerine ilişkin son olarak YSK kuruluna yaptığı itiraz az önce reddedildi. Iğdırımıza hayırlı uğurlu olsun..”

Bu kararla birlikte HDP’li Belediye Eş Başkanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş’un yarın mazbatalarını alması bekleniyor.


19:50 | HDP, Rüstemgedik’te mazbatayı kabul eden adayını disipline sevk etti

HDP, Muş’un Rüstemgedik beldesinde CHP’li Fikret Hamarat’tan alınarak kendisine verilen mazbatayı kabul eden partinin adayı Salih İlhan’ı ihraç talebiyle disipline sevk etti.

HDP Genel Merkezi, Twitter üzerinden konuya dair şu açıklamayı yaptı:

“Muş Rüstemgedik Beldesi’nde HDP adayının İlçe Seçim Kurulundan mazbatayı alması kesinlikle kabul etmeyeceğimiz bir tutumdur. İlkesel olarak verdiğimiz kararın arkasındayız. Merkez Yürütme Kurulumuz, mazbatayı alan kişiyi derhal ihraç istemiyle disipline sevk etmiştir.”

Partiden dün yapılan açıklamada, CHP adayına adli sicil kaydı nedeniyle mazbatanın verilmediği, YSK’nin ikinci sırada yer alan HDP adayına mazbata verilmesi yönünde karar aldığı bildirilmiş ve şöyle denilmişti:

“İlkesel olarak kabul etmiyoruz. Halkın seçtiğini YSK bu şekilde iptal edemez. Burada seçim yenilenmelidir.”


18:55 | YSK’nin ‘KHK’ kararı: Belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliğine seçilenlere de mazbata verilmeyecek

YSK, KHK ile haklarında işlem yapılan seçilmişlere mazbata verilmeyeceğine yönelik kararının belediye başkanlığının yanı sıra belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliğine seçilenler için de geçerli olduğunu açıkladı.

Karara göre mazbatalar, aynı partiden sonra gelen üyeye verilecek.

YSK’nin Hakkari İl Seçim Kurulu’nun bu yöndeki bilgi başvurusu üzerine aldığı kararda şöyle denildi:

“KHK ile kamu görevinden çıkarılan kişilerin mahkumiyet kararı aranmaksızın bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri ve mazbata verilmeyeceği belirtilmiş olmakla; bu kapsamda belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine seçilen mazbata verilip verilmeyeceği, verilmeyecekse bu kapsamdaki kişilerin yerine hangi partinin hangi adayının seçilmiş sayılacağı ve mazbataların kime verileceği hususlarında görüş istenilmesi üzerine; mazbataların verilmeyeceğine, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine seçilen kişiler hakkında 2972 sayılı Kanunun 25/4 maddesi gereğince aynı partiden sonra gelen üyesine mazbata verilmesi gerektiğine karar verilmiştir.”


18:35 | CHP’li Yarkadaş: Maltepe’de sayımın Pazar günü sonlanması bekleniyor

CHP’li Barış Yarkadaş, İstanbul’un Maltepe ilçesinde devam eden sayıma dair Twitter’dan açıklama yaptı.

Yarkadaş, itirazları sonucunda Maltepe’de 11 gündür sayımı yürüten kurul sayısının 2’den 12’ye çıkarıldığını, sayıma 24 saat devam etme kararı alındığını, böylece daha hızlı sayım yapılacağını söyledi.

Yarkadaş daha önce yaptığı paylaşımında ilçedeki 1080 sandıktan 363’ünün sayıldığını, sayımın 20 gün daha sürmesi beklendiğini dile getirmişti.


18:05 | YSK kararı sonraya bıraktı: AKP’nin ‘Büyükçekmece’ başvurusuna dair görüşme ertelendi

YSK, AKP’nin Büyükçekmece’de seçimlerin iptal edilerek tekrarlanmasına yönelik başvurusunun görüşmesini erteledi.

İtiraz üzerine toplanan Kurul, karar için İstanbul’daki sayımın bitmesini ve birleştirme tutanaklarının düzenlenmesini bekleme yönünde karar aldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre YSK’nin bu kararı, AKP’nin Büyükçekmece itirazında Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin de iptal edilmesi talebinde bulunması nedeniyle alındı.

Kurul’un bu durumu dikkate alarak, İstanbul’daki oy sayımının tamamlanmasını beklemeye karar verdiği öğrenildi.

YSK, AKP’nin Büyükçekmece’de ‘usulsüzlük’ yapıldığı iddiasıyla “olağanüstü itiraz”da bulunması sonrası toplanmıştı.


16:35 | İmamoğlu: Yasa çok net, hukuken böyle bir hakları yok

Sarıyer’de açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, AKP’nin Büyükçekmece’de ‘usulsüzlük’ olduğu iddiasıyla YSK’ye yaptığı ‘olağanüstü itiraz’ı değerlendirdi.

İmamoğlu, “Hukuken geriye dönük hesap sorma hakkına sahip değiller. Hukuken böyle bir hakları yok” dedi.

“Yasa çok net” diyen İmamoğlu, “Bahsedilen seçmen listeleriyle ilgili itirazlar olmuş, asılmış netleşmiş. YSK çıkmış demiş ki, ‘hayali seçmen yoktur’, ilgili bakanlıklar çıkmış listelerle ilgili güvence yoktur demiş. Şimdi neyi arıyor?” diye konuştu.


16:25 | YSK, AKP’nin Büyükçekmece başvurusunu görüşüyor

Yüksek Seçim Kurulu, AKP’nin Büyükçekmece’de seçimlerin iptal edilerek tekrarlanmasına yönelik başvurusunu görüşüyor.

NTV’nin haberine göre AKP, Büyükçekmece’de ‘usulsüzlük’ yapıldığı iddiasıyla “olağanüstü itiraz”da bulunmuştu.

YSK’nin 7’si asil, 4’ü yedek olmak üzere 11 üyesi bulunuyor. Karar için oy çokluğu gerekiyor.

Kararın akşam saatlerine doğru çıkması bekleniyor.


15:50 | İYİ Parti’den Balıkesir seçimleriyle ilgili YSK’ye “olağanüstü itiraz”

İYİ Parti, AKP’nin 10 bin 57 oy farkıyla seçimleri kazandığı Balıkesir’le ilgili olarak, gün içinde Yüksek Seçim Kurulu’na “olağanüstü itiraz”da bulunacak.

İtiraz, seçimlerin iptali değil geçersiz oyların yeniden sayımı talebiyle yapılıyor.

Balıkesir’deki seçimde 31 bin 813 geçersiz oy kullanıldı.

İYİ Parti’nin tüm ilçelerdeki geçersiz oyların sayımına ilişkin ilçe ve il seçim kurulları ile YSK’ye yaptığı başvurular reddedilmişti.


15:30 | CHP’li Kaboğlu: İtiraz süresi geçti, İstanbul’da seçim iptal edilemez

CHP Milletvekili ve Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu, mevcut yasaya göre YSK’ye “olağanüstü itiraz” süresinin 8 Nisan Pazartesi akşamı sona erdiğini belirterek, İstanbul’da seçimin yenilenemeyeceğini söyledi.

“İtiraz süresi geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptale ilişkin açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Çünkü, 298 sayılı Kanun Madde 130’a göre, YSK’ye 7 günlük olağanüstü başvuru süresi 8 Nisan pazartesi akşamı sona erdi.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 9 Nisan’da yaptığı açıklamada Büyükçekmece’de “olağanüstü itiraz” yoluna gittiklerini duyurmuş, büyükşehir belediye seçiminin yenilenmesi için itiraz haklarını ise daha sonra kullanacaklarını söylemişti.


14:51 | HDP’den YSK’nin “KHK” kararına itiraz: 5 belediyede seçimlerin iptalini isteyeceğiz

HDP, Yüksek Seçim Kurulu’nun KHK’li seçilmişlere mazbata vermeme kararına itirazda bulundu.

İtirazlarını iletmeden önce YSK binası önünde parti adına açıklama yapan Mardin Milletvekili Mithat Sancar, söz konusu yerlerde seçimlerin yenilenmesi için ‘olağanüstü itiraz’da bulunacaklarını söyledi.

“Şimdiye kadar 5 ilçede adayları KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle tutanak iptali yoluna gidilmiştir. Bu ilçelerde partimiz açık farkla seçimleri kazanmıştır. Sonrasında bir karar daha almış YSK, bu ilçelerde ikinci en yüksek oy alan kişiye mazbatayı vermiştir. Her iki karar da çok vahimdir. Seçmen iradesine darbedir, bizatihi Türkiye’de demokrasinin geleceğine darbedir.”

YSK üyeleriyle ilgili HSK’ye şikayette bulunacaklarını da söyleyen Sancar, “YSK iktidar blokunun bu çıkarlarının aracı olamaz. Onun sorumluluğu bütün yurttaşlaradır. Türkiye toplumunun tamamınadır” diye konuştu.

Şu ana kadar KHK’li oldukları için HDP’lilere mazbataların verilmediği merkezler şöyle:

  • Van’ın Edremit ilçesi
  • Van’ın Tuşba ilçesi
  • Van’ın Çaldıran ilçesi
  • Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesi
  • Erzurum’un Tekman ilçesi

HDP’li Sancar’ın açıklamalarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


14:35 | YSK’nin “KHK’li seçilmişler” kararı Diyarbakır ve Erzurum’da protesto edildi

YSK’nin KHK ile ihraç edilip aday olan ve belediye eş başkanı seçilenlere mazbata vermemesi Diyarbakır’da protesto edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi önünde açıklama yapmaları engelenen HDP’liler, bunun üzerine belediye binasının bahçesinde oturma eylemi başlattı.

Eyleme, HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları, Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve İmam Taşçıer ile Bağlar Belediyesi eş başkanları Zübeyde Zümrüt ve Zeyyat Ceylan da katıldı.

KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Zeyyat Ceylan, 19 Şubat’ta yaptıkları aday başvurusunu anımsatarak, YSK’nin 3 Mart’a kadar adaylar hakkında araştırma yaptığını ancak kendileri hakkında aday olmalarının önünde engel olmadığını ve seçimlere katılabilme ehliyeti aldıklarını hatırlattı.

YSK’nin kararını “kayyum ataması” olarak değerlendiren Ceylan, şunları söyledi:

“Ne biz ne halkımız bunu kabul etmeyecektir. Demokratik çerçevede haklarımıza sahip çıkacağız. Halkımızın iradesini ortada bırakmayacağız. Halkımız da kendi iradesine sahip çıkacaktır. Hukuki haklarımızı da kullanacağız.”

YSK’nin kararının protesto ediliği bir diğer merkez ise Erzurum oldu.

HDP’den Tekman Belediyesi Eş Başkanı seçilen Muzahit Karakuş’un da KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatasının, seçim yarışını ikinci sırada tamamlayan AKP’li adaya verilmesi protesto edildi.

Eyleme katılan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, yaptığı açıklamada, “Maalesef seçimi biz kazandıktan sonra AKP, YSK eliyle aldığımız belediyelere kayyum atadı” dedi.


14:30 | CHP’den YSK’nin ‘KHK’ kararına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Büyükçekmece’de AKP’nin ‘usulsüzlük’ yaşandığı yönündeki iddiası üzerine Büyükçekmece’de başlatılan operasyonda polislerin evlere gitmesini ‘hukuksuzluğun daniskası’ olarak nitelendirdi.

“Elimizde trajikomik dilekçeler var. Bu tutanaklarda neler yok ki . 14 yaşındaki çocukla tutanak imzalatmaya çalışmışlar. Bir şeyler imzalatıyorlar. Vatandaş korkuyor imzalıyor. Tutanak örnekleri vatandaşlara verilmiyor. Ne toplanmaya çalışılıyor insanlar anlamıyor.”

Öztrak ayrıca “Seçimden önce askıya çıkan, itirazı yapılan, seçim kurulu tarafından karar bağlanan listelere seçim sonrasında itiraz edilemez. Edilirse bundan önceki tüm seçimler için de itiraz edilir” diye de konuştu.

KHK ile ihraç edilen seçilmişlerin mazbatalarının verilmemesi yönünde YSK tarafından alınan kararı da değerlendiren Öztrak’ın açıklaması şöyle:

“Belediye başkanları seçilmiş kişiler, bu tam bir kamu görevi midir bunlar neden milletvekillerinden farklı olarak değerlendirilmiştir? Bu mesele mühimdir ama baktığınız zaman seçilmesine aday olmasına bu görevi yapmasına izin verdiğiniz yasal hiçbir sakınca görmediğiniz bir kişiye mazbata vermeyip ikinci seçilene sandalyeyi ikram etmek açıkçası bana göre milli iradeyi ciddi şekilde sakatlamaktadır.”


11:25 | İstanbul’da son durum

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 11 gün geçmesine rağmen İstanbul’da yeniden oy sayımları hala sürüyor.

NTV’nin haberine göre yeniden sayımına karar verilen sandıkların yüzde 97’sinde sayım işlemi tamamlanırken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP adayı Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 13 bin 992.

NTV Muhabiri Yağız Şenkal aktardığına göre İstanbul’un yalnızca Maltepe ilçesinde yeniden sayım işlemleri devam etmekte.


11:00 | HDP Sözcüsü: YSK kayyum atayıcı olmuştur

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Yüksek Seçim Kurulu’nun KHK ile ihraç edilen seçilmişlere mazbata verilmeyeceğine dair kararına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kararın “tasarlanmış bir siyası komplo” olduğu yorumunda bulunan Oluç, “YSK tuzak kurmuştur” dedi ve ekledi:

“Nedir bu tuzağın anlamı. YSK, adaylıklar sırasında KHK ile ihraç edilmiş olanların aday yapılmamasını sağlayabilirdi. Diyebilirdi ki KHK’li aday adaylarını kabul etmiyoruz, bir genelge yayınlayabilirdi. Lüzumlu lüzumsuz her konuda genelge yayınlayan YSK, bu konuda bir genelge yayınlamamıştır. Ama bir genelge yayımlayabilir ve diyebilirdi ki bizim tartışmalarımız sonucunda KHK’lilerin aday olmasını doğru bulmuyoruz. Bu hukuk dışıdır, yine eleştirirdik ama en azından tuzak kurmazdı YSK.”

Oluç, YSK’nin verdiği karar ile “halk iradesine karşı darbe yaptığını” da söyledi:

“YSK’nin kararlarına itiraz hakkı yoktur. Mahkemeye gidemiyorsunuz, AYM’ye gidemiyorsunuz. İşte bunu fırsat bilerek halk iradesine karşı darbe yapmıştır YSK. Bu fırsatçılığı da bir kez daha tespit etmek istiyoruz. YSK kayyım atayıcı olmuştur. Açıkça kayyım atamıştır. Seçilmiş olana mazbatayı vermeyerek, ikinciye yani seçimi kaybetmiş olana mazbata vererek kayyım atamıştır.”

Diğer yandan İstanbul için de YSK’den bağımsız ve tarafsız bir karar beklemediklerini belirten Oluç, “YSK, Türkiye’nin büyük bir kaosa sürüklenmesi için adım atmaktadır” şeklinde konuştu.


10:35 | CHP’nin YSK temsilcisi: KHK ile ihraç edilenlerin seçilme hakları alındı

CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, KHK ile ihraç edilen seçilmişlerin mazbatalarının verilmemesiyle ilgili açıklamasında uygulamanın ‘resen başladığını’ duyurdu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Yakupoğlu, şunları söyledi:

“KHK’dan ihraç edilen adayların seçilme hakları alındı. Milletvekili seçilebilmelerine rağmen belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçilemeyeceklerine karar verildi.

“KHK ile kamu görevinden ihraç edilip seçilmiş belediye başkanına değil ikinci sıradaki adaya mazbata verilecek ve ikinci sırada seçilen belediye başkanı olacak. Belediye meclis üyesi veya il genel meclisi üyesi seçilenlerin yerine ise aynı siyasi partinin listesindeki bir sonraki aday seçilmiş sayılacak. Muhtarlıkta da ikinci sırada seçilen adaya mazbata verilecek.

“Tüm bu uygulama, olağan ve olağanüstü itiraz süreleri içinde resen uygulanmaya başlandı.”


09:45 | Van’da eylem ve etkinlik yasağı

YSK’nin KHK’li seçilmişlere mazbata verilmeyeceği yönündeki kararı sonrasında Van Valiliği, 7 gün süreyle kentteki her türlü eylem ve etkinliği yasakladı.


09:20 | Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ‘üst düzey atama ve varlık devri yapıldı’ iddiası

Yerel seçimlerde HDP eş başkan adaylarının farkla kazanmasına rağmen halen mazbata alamadığı Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde, 31 Mart’tan hemen sonra bazı üst düzey atamalar ve varlık devirleri yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Mahmut Oral’ın haberine göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesindeki Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’ne vekalet eden Mehmet Fırat Tutşi’nin genel müdür olarak atandığı ileri sürüldü.

Mardin’de büyükşehire ait bazı taşınmazların ve araç parkından bazı varlıkların, AKP’nin kazandığı merkez Artuklu belediyesine devredilmeye başlandığı da iddialar arasında.

Mazbatası verilmeyen HDP Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, işe alım, taşınır ve taşınmaz malların devri ile hibe edilmesine dair işlemlere dair yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ise mazbataların geciktirilmesinin temel nedeninin, İller Bankası’ndan gelecek olan Nisan ayı ödeneği olduğunu söyledi.


09:00 | HDP’den YSK’ye ‘mazbata’ tepkisi

YSK, dün verdiği karar ile Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile haklarında işlem yapılan seçilmişlere mazbata verilmemesine karar vermişti.

KHK’li seçilmişlerin seçimi kazandıkları yerlerde, yarışı ikinci sırada bitiren adaylara mazbata verilecek.

Karara tepki gösteren HDP, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “YSK, aldığı bu kararla ‘tasarlanmış bir siyasi komplonun parçası’ haline gelmiştir” yorumunda bulundu.

HDP’nin açıklamasına göre, Van’ın Edremit, Tuşba ve Çaldıran ilçeleri ile Erzurum’un Tekman ilçesi, Kars Digor’a bağlı Dağpınar beldesinde HDP’den belediye eş başkanı seçilen isimlerin mazbata alamayacağına hükmedildi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Van Edremit-Tuşba-Çaldıran; Erzurum Tekman ve Digor Dağpınar’da YSK seçilmiş başkanlarımıza mazbata verilmemesini kararlaştırdı. KHK’li olanların adaylığını kabul edip seçime girmelerine izin veren YSK, aldığı bu kararla ‘tasarlanmış bir siyasi komplonun parçası’ haline gelmiştir.

“’Seçilme yeterliliği var’ diyen YSK adeta oyun oynamış, tuzak kurmuştur. YSK, sandıktan çıkan halk iradesine karşı geliştirilen AKP darbesinin bir aracı haline gelmiştir. Halk sözünü söylemiş kararını vermiştir.

“YSK’ya düşen, halkın kararını ve iradesini kabul etmek ve gereğini yerine getirmektir. YSK bu kararıyla yeni dönemin kayyım atayanı rolüne soyunmuştur.”


08:45 | Artvin Yusufeli’de seçimler tekrarlanacak

Artvin’in Yusufeli ilçesinde CHP’nin itirazının kabulü ile seçim iptal edildi.

CHP’nin Yusufeli Belediye Başkan Adayı Barış Demirci yaptığı açıklamada, ilçedeki seçimlerin yenilenmesi kararının alındığını bildirdi.

Seçim 2 Haziran’da tekrarlanacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kurda bugün: TL negatif ayrıştı, dolar 5.75'i aştı
Sonraki Haber
Karınca'nın vizyon seçkisinde bu hafta: 'Hellboy', 'Altın Eldiven' ve 'Kapı'