Ana SayfaGüncelŞenlikler iptal edilmişti: ODTÜ rektörü suçu ‘LGBT, Marksist ve HDP’li gruplara’ attı

Şenlikler iptal edilmişti: ODTÜ rektörü suçu ‘LGBT, Marksist ve HDP’li gruplara’ attı

HABER MERKEZİ – Bu yıl 33’üncüsü yapılması planlanan bahar şenliğini iptal eden ODTÜ Rektörlüğü yaptığı açıklamada, şenliğin düzenleyici Uluslararası Gençlik Topluluğu tarafından iptal edildiğini öne sürdü. Rektör Kök, “Öğrenci topluluğu, LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP’li gruplarla toplantı yaptıktan sonra şenlik kararından vazgeçti” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü geçtiğimiz hafta, 33. Uluslararası Bahar Şenliği’nin iptal edildiğini duyurmuştu.


ODTÜ’de bahar şenliği rektörlük tarafından iptal edildi


Öğrenciler iptal kararına tepki gösterirken, pek çok sanatçı da şenliğe destek mesajı yayımladı.

Rektörlük, açıklamasında şenliğin düzenleyici grup olan Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından iptal edildiği iddia edildi.

ODTÜ Rektörlüğü’nden öğrencilere gönderilen yazıda, şenlik için yeni bir format önerildiğini ancak bu önerinin UGT tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, konuyla ilgili yazdığı köşe yazısında ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün kendisine ilettiği yanıta yer verdi.

‘Ben sizden daha ODTÜ’lüyüm’

Kök, ‘LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP’li grupları’ hedef göstererek şunları söyledi:

“Öncelikle biz şenlikleri iptal etmedik. Tam aksine biz UGT’li öğrencilerle Devrim Stadı konserleri de dahil her konuda anlaştık. Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP gruplarla toplantı yapıp bu karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler. İsteklerinin toplam maliyeti 1 milyonun (TL olsa gerek) üstünde. Traktör bile istediler. Hiçbir zaman yasakçı bir tutumumuz olmadı yönetimce. Bizler sizlerden daha fazla ODTÜ’lüyüz. Mesela ben 35 senedir ODTÜ’deyim. Neyin ne olduğunu herkes kadar bilirim. Bu arada daha önce de şenlik yapılmadı ODTÜ’de.”

Çankaya Belediyesi’ne yanıt

Rektör Kök, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, şenliği ve konserleri ODTÜ yakınlarındaki Uğur Mumcu Parkı’nda yapmayı ya da masraflarını belediye olarak karşılayarak ODTÜ içerisinde aynı yerlerde düzenleme önerisine de tepki dolu bir yanıt verdi:

“3 yıldır hiçbir isteğimize olumlu yanıt vermeyen, saldırgan köpekler konusunda bizi yalnız bırakan (ODTÜ’de kimse yollarda dolaşamıyor), çöplerimizi toplamayan Çankaya Belediyesi’nin bu desteğinin de bizi çok şaşırttığını paylaşmak isterim. Şenlik desteğinden (!!!) önce belediye olarak yapmaları gerekenleri yapsa çok mutlu oluruz.”

Previous post
Adana'da yolcu minibüsü devrildi: Bir kişi yaşamını yitirdi, 10 yaralı var
Next post
Nedeni İstanbul seçimleri: Meclis bir hafta daha çalışmayacak