Ana SayfaToplumsal CinsiyetSıla’ya şiddet uygulayan Ahmet Kural’a 1 yıl 4 ay hapis cezası

Sıla’ya şiddet uygulayan Ahmet Kural’a 1 yıl 4 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Sıla’yı şiddete maruz bıraktığı için hakkında dava açılan Ahmet Kural’a, yargılandığı davanın ikinci duruşmasında 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Müzisyen Sıla Gençoğlu’na şiddet uyguladığı için hakkında “hakaret, tehdit ve kasten yaralama” suçundan dava açılan oyuncu Ahmet Kural’ın yargılandığı ikinci duruşma Çağlayan’da bulunan İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, Ahmet Kural ve Sıla ile avukatlarıyla birlikte katıldı.

Kural’ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedildi.

Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural’ın avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi.

Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerine Kural’ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini söyledi.

‘Yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından hapis cezası

Kural’ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi.

Mahkemenin Kural’a son sözünü sormasını da eleştiren Aydın, “Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir” dedi.

Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Kural ise mahkeme salonunda Sıla’ya bağırdı ve onu suçladı.

‘Masum’ olduğunu savunan Kural, beraatını istedi.

Duruşmaya verilen 20 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti, Ahmet Kural’a ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret suçlarından’ hapis cezası verdi.

Cezası ertelenen Kural, karar kesinleşince uyuşturucu suçundan almış olduğu 10 aylık cezayla birlikte toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış olacak.

‘Karar kadınlar için güven verici’

Duruşma sonrası avukatıyla birlikte açıklama yapan Sıla, “Mutluyum. Adalete teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Zor bir dönemdi. Bunun iddia olduğu söylendi, iftiralara uğradım. Ne kadar kuvvetli de olsanız, kolay değil sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi bir fikir değil. Herkesten cesur ve yürekli olmalarını istiyorum. Yargının adil olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Sıla Gençoğlu, bir dönem beraber olduğu Ahmet Kural’ın kendisine şiddet uyguladığını belirterek şikayetçi olmuştu.

Bunun üzerine Kural hakkında ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Gençoğlu, “Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış” demişti.

“Ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım.”

Previous post
Kılıçdaroğlu'na saldırıya '7 Haziran sonrası' benzetmesi
Next post
Ukrayna’nın yeni devlet başkanı komedyen Vladimir Zelenskiy