Ana SayfaToplumsal CinsiyetSıla’ya şiddet uygulayan Ahmet Kural’a verilen hapis cezasına savcıdan itiraz

Sıla’ya şiddet uygulayan Ahmet Kural’a verilen hapis cezasına savcıdan itiraz

HABER MERKEZİ – Sıla’yı şiddete maruz bıraktığı için Ahmet Kural hakkında verilen hapis cezasına itiraz eden savcılık, kararın “hakaret” ve “tehdit” yönünden bozulmasını istedi.

Müzisyen Sıla Gençoğlu’na şiddet uyguladığı için hakkında “hakaret, tehdit ve kasten yaralama” suçundan dava açılan oyuncu Ahmet Kural’a ‘tehdit ve hakaret’ ile ‘kasten yaralama’ suçlarından toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verilmişti.

Savcılık, mahkemenin verdiği karara, ‘usul ve esas yönünden kanuna aykırı’ bulunduğu gerekçesiyle itiraz etti.

Yapılan itirazda, mahkemenin karar verirken bilirkişi raporunu dikkat almadığı savunularak, kararın “hakaret” ve “tehdit” yönünden bozulması istendi.

NTV’nin haberine göre itiraz gerekçesinde, mütalaada tanıkların verdiği ifadelerin doğru olamayacağı savunuldu.

Bilirkişi raporunda, “evin dışından ve çeşitli mesafelerden algılanabilir bir sesin duyulmasının oldukça güç olduğu” ifadelerine yer verildi.

Ahmet Kural’a “tehdit ve hakaret”ten 11 ay 20 gün, “kasten yaralama” suçundan ise 5 ay hapis cezası verilmişti.

Ne olmuştu?

Sıla Gençoğlu, bir dönem beraber olduğu Ahmet Kural’ın kendisine şiddet uyguladığını belirterek şikayetçi olmuştu.

Bunun üzerine Kural hakkında ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Gençoğlu, “Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış” sözlerini kaydetmiş ve şöyle demişti:

“Ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım.”

22 Nisan’da yapılan davanın ikinci duruşmasında ise Ahmet Kural’a ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret suçlarından’ hapis cezası verilmişti.

Cezası ertelenen Kural, kararın kesinleşmesi durumunda uyuşturucu suçundan almış olduğu 10 aylık cezayla birlikte toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış olacak.