Ana SayfaDünyaSri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da saldırı

Sri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da saldırı

HABER MERKEZİ – Hristiyan alemi Paskalya yortusunu kutlarken, Sri Lanka’da aynı günde sekiz saldırı meydana geldi. Kilise ve otellere düzenlenen saldırılarda 200’den fazla insan yaşamını yitirdi, ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Güney Asya’da bulunan ada ülkesi Sri Lanka’da peş peşe patlamalar yaşandı.

Patlamalar sabah saatlerinde koordineli olarak Kochchikade, Negombo ve Batticaloa’da Paskalya ayini sırasında 3 kilisede ve başkent Colombo’da da 3 otelde meydana geldi. Colombo’da The Shangri La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otelleri hedef alındı.

Bu ilk patlamalardan birkaç saat sonra yine başkent Colombo’nun hemen dışındaki Dehiwela’da ulusal hayvanat bahçesi yakınlarında bir otelde bir patlama daha oldu.

Colombo’un Dematagoda bölgesinde ise sekizinci patlama yaşandı.

200’den fazla insan öldü, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Toplamdaki sekiz saldırıyla beraber hayatını kaybedenlerin sayısının en az 207 olduğu, 400’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Emniyet yetkilileri ölenler arasında en az 35 yabancı uyruklunun bulunduğunu açıkladı. 400’den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Hükümet yerel saatle akşam 6’dan sabah 6’ya kadar tüm adada geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Hedef alınan kiliselerden, Başkent Colombo’daki Kochchikade’de bulunan St Anthony’s Kilisesi

Ankara’dan ‘lanetleme’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıya ilişkin, “Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum” açıklamasını yaptı.

Sri Lanka’da Hristiyanlara dönük nefret

Sri Lanka Ulusal Hristiyan Protestan Birliği’nin (NCEASL) verilerine göre, ülkede geçen yıl Hristiyanlara yönelik 86 ayırımcılık, tehdit ve şiddet vakası gerçekleşti. Birlik bu yıl ise bu tip 26 vakanın gerçekleştiğini açıkladı.

Sri Lanka’da 2012 yılında yapılan nüfus sayımına göre, 22 milyon nüfuslu ülkenin yaklaşık yüzde 70’i Budist, yüzde 12,6’si Hindu, yüzde 9,7’si Müslüman, Yüzde 7,6’sı ise Hristiyanlardan oluşuyor.


Karınca, BBC, DW Türkçe, NTV
Previous post
Yine Gebze: Aileler yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı
Next post
Ya kabul edecek ya ret: YSK, AKP ve MHP'nin İstanbul itirazını yarın görüşecek