Ana SayfaGüncel‘Süreci bitiren’ Ceylanpınar Davası’nda beraat kararları onandı

‘Süreci bitiren’ Ceylanpınar Davası’nda beraat kararları onandı

HABER MERKEZİ – Ceylanpınar’da iki polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetlerin davasında verilen beraat kararları onandı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde iki polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetlere ilişkin açılan davada sanıkların tamamına verilen beraat kararları, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi (istinaf) tarafından da onandı.

Ne olmuştu?

Urfa’da, 20 Temmuz 2015 tarihindeki Suruç Katliamı’ndan iki gün sonra (22 Temmuz) polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evlerinde ölü bulunmuştu.

Yumuşak ve Acar’ın kafalarına sıkılan kurşunla öldürüldüğü tespit edilmişti. Cinayetin susturucu silahla gerçekleştirildiği belirlenmişti.

Bu olaydan sonra siyasi iktidar çözüm sürecini bitirmiş, ardından Kürt illerinde kapsamlı operasyonlar başlatılmıştı.

Kürt illerinde başlatılan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla gündemden düşen cinayetler gizemini korurken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından cinayetler bu kez Gülen Cemaati ilişkisi ile gündeme gelmişti.

Darbe girişimi sonrası ise sanıklar hakkında tutuklama kararı veren Hâkim Nurettin Bulut, darbe soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Ayrıca cinayetleri araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi Meclis’te kabul edilmemiş, HDP’nin önerisi, AKP ve MHP tarafından reddedilmişti.

Son olarak cinayetlerle ilgili olarak evde bulunan şüpheli parmak izleri sanıklarınkiyle eşleşmemişti. Polislerin öldürüldüğü evdeki kime ait olduğu bilinmeyen 10 parmak izinden dördünün ise polis B.K.’ye ait olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak B.K., verdiği ifadede “evde hiç bulunmadığını” ileri sürmüştü.

Polislerin öldürülmesine ilişkin Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması ise 1 Mart 2018 tarihinde yapılmıştı.

Mahkeme, davada yargılanan dördü tutuklu dokuz kişi için “cinayet” suçlamasından beraat kararı vermişti.

Tutuklu yargılanan dört kişi, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verilerek tahliye edilmişti.

Savcı ise kararı, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nde temyiz etmişti.




Önceki Haber
Feyzioğlu: Fotoğrafa iyi bakın, avukata bunu yapanlar polisliğin yüz karaları
Sonraki Haber
Selim Sadak hakkında tahliye kararı