Ana SayfaGüncelTİP Genel Başkanı Baş: Leyla Güven’e dayanışma duygularımı gönderiyorum

TİP Genel Başkanı Baş: Leyla Güven’e dayanışma duygularımı gönderiyorum

HABER MERKEZİ – Meclis’te konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, açlık grevi eylemini sürdüren Leyla Güven’e dayanışma dileklerini ileterek, “Leyla Güven’in sesinin duyurulması mücadelesinde, kolluk kuvvetlerinin saldırılarına uğrayan tüm HDP’li milletvekili arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 23 Nisan Meclis özel oturumunda konuştu.

Konuşmasına tüm işçi ve emekçileri selamlayarak başlayan Baş, ardından PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebi ile 167 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven’e dayanışma dileklerini iletti.

“Leyla Güven’in sesinin duyurulması mücadelesinde, kolluk kuvvetlerinin saldırılarına uğrayan tüm HDP’li milletvekili arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’na asker cenazesinde yapılan saldırıyı da kınayan Baş, Kılıçdaroğlu’na ve tüm CHP’lilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Baş, grubu bulunan partilere 10 dakika, grubu olmayan partilere ise 3 dakika söz hakkı verildiğini ve bu uygulamanın ilk kez yaşandığını söyleyerek kararı protesto etti.

‘Rabia Naz’a ne oldu?’

“Eğer söz hakkımız kısıtlanmasaydı şu konulara değinmek isterdik” diyen Baş, Çocuk Bayramı’nı kutlarken 2 milyon çocuğun çalışmak zorunda olduğunu, yüzde 78’inin kayıt dışı çalıştırıldığını dile getirdi.

“23 Nisan Çocuk Bayramı’nda bu kürsüde ‘Rabia Naz’a ne oldu?’ diye sormak isterdik. İşçi çocukları da patron çocukları kadar özgürce ve mutlu yaşamaya hak sahibidir’ demek isterdik. Dolayısıyla burada Cumhuriyeti kuran yoksulların bağımsızlık düşünün, nasırlı elleriyle yarattıkları değerlerin, zenginlerin kasalarına, tarikatların gerici emellerine ve sarayın şatafatına kurban edildiğini konuşamıyoruz. Fabrikalarımızın, tarlalarımızın, ormanlarımızın, akarsularımızın peşkeş çekilmesini konuşamıyoruz.

Kim ne yaparsa yapsın, bu ülkenin emekçi insanları, ezilen, horlanan, yoksul bırakılan halkımız zorbalara boyun eğmeyecek. 23 Nisan 1920’de emperyalist işgale ve iş birlikçi saray iktidarına karşı yan yana gelip yeni bir ülke kurma iradesini ortaya koyan Türkiye halkları, yine aynı kararlılıkla yan yana gelecek, paranın, patronların iktidarını, onların iktidarını simgeleyen saray düzenine son verecektir.”

Açlık grevi eylemcilerinin talebi ne?

Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Previous post
Batman'da gözaltına alınan 23 kişi serbest bırakıldı
Next post
İstanbul'da iki erkek 5 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı